Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht - DBFS Nieuws - DBFS belicht Europees stempelhengst Almé

DBFS belicht Europees stempelhengst Almé

Op zaterdag 28 november heeft de Dutch Breeders Foundation of Show jumpers (DBFS) een speciaal feestje te vieren. De organisatie – die zichzelf ten doel stelt de Nederlandse springpaardenfokkerij in de breedste zin van het woord te stimuleren en verbeteren – bestaat dit jaar namelijk tien jaar.

Om dit heugelijke feit te vieren pakt de DBFS uit met een symposium met als onderwerp Almé. Een van de eerste Europese stempelhengsten en grondlegger van vele Europese bloedlijnen. De nakomeling van Ibrahim kwam in 1966 ter wereld en heeft zich opgewerkt tot Grand-Prix Springpaard en regelrechte stempelhengst. Wat was het geheim van deze hengst? En welke invloed heeft hij gehad op de Europese springpaardenfokkerij?

Na een succesvolle sport- en fokkerijperiode bij Zangersheide haalde Fransman Bernard le Courtois Almé terug naar Frankrijk. De DBFS heeft deze Almé-fan van het eerste uur bereid gevonden de aanwezigen op het symposium toe te spreken. Ook enthousiast paardenfokker en paardenarts Jan Breukink zal zijn kijk op Almé’s invloed toelichten. Namens Zangersheide is Tom Lemmens aanwezig als spreker.

Zowel DBFS-leden als niet-leden zijn van harte uitgenodigd voor het symposium in Van der Valk Hotel Harderwijk. Het programma duurt van 15.00 tot 18.00 uur en de kosten voor niet-leden bedragen €15,-. Aanmelden kan tot 12 november a.s. per mail via info@dbfs.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen.

image