Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht - DBFS Nieuws - Heartbreaker symposium geslaagd

Heartbreaker symposium geslaagd

Op 12 november organiseerde de Dutch Breeders Foundation of Show jumpers (DBFS) haar tweede symposium. Dit maal met levende legende Heartbreaker in het middelpunt. We waren te gast in Geesteren bij Team Nijhof en Jan Breukink verzorgde een uitgebreide presentatie.

De dag begon met een bezoek aan de hengst zelf. Bij Team Nijhof in Geesteren was de ontvangst fantastisch geregeld, dank daarvoor! Jeanette Benedict-Nijhof en Henk Nijhof junior verzorgden voor ons een ontmoeting met Heartbreaker, zijn zoon Zambesi en Clinton. De combinatie Clinton en Heartbreaker blijkt foktechnisch gezien een hele succesvolle. Het was een uniek moment om beide hengsten tegelijk in de arena te zien. Zoe Snels toonde ons een fijne jonge Heartbreaker nakomeling onder het zadel. Heel bijzonder was de hereniging met de fokker van de hengst dhr. Koopmans. Ook voor Luc Tillemans en Loïs Lenaerts en hun familie bleek het herzien met Heartbreaker emotioneel. Foto’s van dit moment mochten dan ook niet ontbreken.

Het tweede gedeelte van het symposium werd voortgezet in zaal Baan in Geesteren. Jan Breukink gaf op eigen unieke wijze een presentatie over Heartbreaker, zijn geschiedenis, fokkerij en sportprestaties. In die presentatie zat ook een interview op film met Peter Geerink. Zie hier:

Na de presentatie was er gelegenheid om vragen te stellen. Henk Nijhof, Loïs Lenaerts en Luc Tillemans verschenen op het podium om het publiek van antwoorden de voorzien. De middag werd afgesloten onder het genot van een buffet en een drankje. Wij danken de families Koopmans, Nijhof, Bosch, Lenaerts en Tillemans heel hartelijk dank voor hun komst en de mooie ontvangst deze bijzondere middag!

Afscheid Sannah Angenent
Aan het einde van de dag was er nog een persoon die we graag in het zonnetje wilden zetten: oud DBFS-voorzitter Sannah Angenent. Sannah heeft zich altijd bijzonder ingezet om van de DBFS een nog mooiere club te maken met kwalitatief goede en interessante bijeenkomsten. Jammer genoeg moest zij begin dit jaar stoppen met haar voorzitterschap wegens tijdgebrek. Wij hebben in Jan Kroes een fijne nieuwe voorzitter gevonden. Sannah, bedankt!