Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht - DBFS Nieuws - Bezoek Hengstenhouderij van Bommel

Bezoek Hengstenhouderij van Bommel

Op 13 augustus stond een dubbelbezoek op het DBFS programma. Onder het genot een stralend zonnetje bezochten wij in het Brabantse Aarle-Rixtel eerst Hengstenhouderij van Bommel. De hoofdzaak van de hengstenhouderij is natuurlijk merries drachtig maken. Dit doen Claartje Ruis en Theo Alders dan ook met passie. Enkele jaren geleden stierf de toenmalig echtgenoot van Claartje plotseling, met haar doorzettingsvermogen heeft ze deze hengstenhouderij een succesvolle doorstart gegeven. Ze heeft het geluk opnieuw gevonden met Theo en samen is hun “uit de hand gelopen” hobby springveulens fokken. En met succes!

We bewonderden een twaalftal veulens van gerenomeerde hengsten (Cornado NRW, For Pleasure,Kraque Boom, Diarado) maar ook toekomstoppers als Casago. Opmerkelijk is dat vier van hun producten binnenkort onder de hamer komen bij verschillende veilingen. Niet verwonderlijk, hun merries stammen af van topverervers uit interessante merrielijnen. Er lopen onder andere dochters van Baloubet du Rouet, Caretino, Heartbreaker, Arko III, Colman, Darco Contender en Voltaire.

Na de veulenpresentatie hebben we met z’n allen onder de wijnranken van hun tuinhuisje genoten van verse koffie en heerlijke worstenbroodjes! Na dit adres bezochten we Stal Keizersberg.