Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht - DBFS Nieuws - Bezoek Stal Keizersberg

Bezoek Stal Keizersberg

Na ons bezoek aan Hengstenhouderij van Bommel bezochten we Stal Keizersberg. Dit wel zeer bijzondere fraaie optrekje is alleen al een bezoek waard vanwege de achitectuur en authentieke details.

Maar ook hun stallen zijn gevuld met heel bijzondere paarden. Drie jaar geleden bezocht de DBFS al eens de stoeterij van Peter en Anne Miek Rinkes, de Fortunahoeve in Pesse. Sinds dit voorjaar bevolken hun merries de stallen van Jos van Deurzen. Peter en Anne Miek staan familie van Deurzen dit jaar nog gedeeltelijk bij met raad en daad. Hun fokmerries hebben samen een kleine emigratie gemaakt. Met deze aankoop hoopt van Deurzen een superstart te kunnen maken en de vruchten te plukken van jarenlange selectie en prestatie van de familie Rinkes. Een twaalftal mooi gebouwde en vlot bewegende veulens van veelal jonge hengsten werden gepresenteerd aan de hand van DBFS-leden Wouter Bon en Eise Brinkman.

Ook de sportmerries van Jos, Nicky en Kitty van Deurzen worden tegenwoordig succesvol ingezet in de fokkerij. Deze aansprekende merries hebben hun sporen al verdiend in het hogere werk: BMC Octavia v.Jus de Pomme (1.50m met Jurgen Stenfert) met een merrieveulen van MonteBellini.
En wat te denken van het genetisch hoogstandje Comme il Faut uit Diamant de Semilly x Calvin Z x Cor de la Bryere uit de befaamde Ratina!

Ook werd de AES gekeurde top gefokte vierjarige hengst Scotch on Ice onder het zadel getoond. Deze schimmelzoon van Stakkato x Cold on Ice (ISP 1.60m) v. Carthago x Ramiro wordt rustig opgeleid voor het hogere werk. Grote kans dat we in de toekomst nog van hem gaan vernemen!

We hebben een onvergetelijke middag gehad mede door de deskundige toelichting van Cor Loeffen en Peter Rinkes. Speciale dank aan Jos van Deurzen, zijn dochters en medewerkers. Het was een groot genoegen dat we jullie bedrijf mochten bezoeken en dank voor fantastisch ontvangst en afsluitende barbeque.

Jos van Deurzen heeft als grote verrassing een dekking can Scotch on Ice beschikbaar gesteld. Deze is verloot is onder de aanwezige DBFS-leden en werd gewonnen door Anita van Ravestein.

We dank alle aanwezigen voor hun enthousiasme en de grote opkomst. Doet ons als bestuur
veel deugd en we proberen in de nabije toekomst weer aansprekende, vernieuwende evenementen te organiseren.

Ook intresse gewekt om aan te sluiten bij deze gepassioneerde
springpaardenfokkers? Neem contact met ons op voor meer informatie!