Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht - DBFS Nieuws - Terugblik: DBFS Fokkerijforum tijdens Indoor Drachten

Terugblik: DBFS Fokkerijforum tijdens Indoor Drachten

De DBFS organiseerde op vrijdag 19 januari het Fokkerijforum tijdens Indoor Drachten. Voorafgaande aan de laatste proef van die dag gingen vijf panelleden met elkaar in gesprek over de toekomst van de Nederlandse springpaardenfokkerij.

Dierenarts Waling Haytema, hengstenhouder Janko van de Lageweg, ruiter en handelaar Hendrik Jan Schuttert, fokker en selecteur bij Veulenveiling Borculo Floris van Leuken en KWPN-inspecteur Bart Henstra namen plaats in het panel. Anne Meester was deze avond de gespreksleider. Verschilldende stellingen over Fokkerij, hengstenselectie, merrielijnen, sport, gezondheid en handel passeerde de revue.

Hendrik Jan Schuttert meent dat we eigenlijk later zouden moeten beginnen met het goedkeuren van hengsten, en dat fokkers de maat van hun fokproducten niet uit het oog moeten verliezen. Floris van Leuken attendeerde ons er op dat sport in de moederlijn voor potentiële kopers steeds belangrijker wordt. En Waling Haytema wist met zijn uitspraken over de beste leeftijd om te beginnen met beleren heel wat tongen los. Binnenkort verschijnt hierover een artikel in De Hoefslag. De foto’s die Digishots maakte geven een mooi beeld van de avond.