Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht - Fokkersnieuws - Stal het Merkske bied twee topveulens uit de Havinialijn op de veiling aan.

Stal het Merkske bied twee topveulens uit de Havinialijn op de veiling aan.

Fam Knegt

Wij bieden dit jaar twee hengstveulens op de veiling aan uit onze Havinialijn !
Quazinius Z is een bijzonder veelbelovend hengstveulen van Quabri de L ‘isles uit onze Wishvinia. Deze Raphaelmerrie is de jongste halfzuster van de legendarische Havinia . Zij is onlangs prestatiemerrie geworden op haar eerste 3 nakomelingen die allen nu op 1.40 niveau lopen. Wij hebben nog een 7 j hengst en een 5 j. AESlicensed hengst uit haar die zeer veelbelovend zijn en zorgvuldig worden opgeleid.
Quazinius Z wordt aangeboden op de FOALAUCTION STUD III tijdens het int. concours de Kraal te Zandhoven Belgie op 25 Augustus 2018.
Momenteel Is ZINIUS de no 1 van de worldbreeding ranking onder de no 1 van de worldranking HARRY SMOLDERS ons vlaggepaard en hij is zeker nog niet van plan die plaats op te geven gezien zijn recente prestaties. ZINIUS grootmoeder is ook een halfzus van HAVINIA.
Het tweede veulen dat geveild wordt op de SELL /MIDDENBRABANT veulenveiling op 21 september 2018 is CHALEXUS Z , een bijzonder mooi atletisch veulen van CHAPEAU TN uit de 5 j. Kannanmerrie KALEXIA. Deze komt uit de UNTOUCHABLE Z merrie UCALEXIA Z en dan vervolgens weer een halfzuster van HAVINIA nl. PALEXIA.
grm. UCALEXIA is dus lijngeteeld op de Havinialijn. Haar vader UNTOUCHABLE Z is een HEARTBREAKER kleinzoon van HAVINIA en liep na 2 dekseizoenen bij Zangersheide en export naar USA 1.50m. met Marilynn Little . Van hem zijn slechts een 35 tal nakomelingen geregistreerd waarvan een zeer hoog percentage internationaal loopt met 4 op 1.60 m. niveau en 1 op 1.55m. ! Ook is UCALEXIA een halfzus van VDL ELEXIA die met Leopold van Asten uitgebracht wordt op niveau 150/155 m. Ook AVAILABLE VERSACE is een halfbroer en liep met Lauren HOUGH 1.60m . Verder zijn ARMANI 1.45 USA BALEXUS 1.35 Italie en AES gekeurde GALEXUS ook halfbroers.