Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht - Fokkersnieuws - Jeleste TS zus van Glock’s Dobelensky TS dragend van Comilfo plus Z

Jeleste TS zus van Glock’s Dobelensky TS dragend van Comilfo plus Z

Familie ter Schure

Vorig jaar een kregen wij van Jeleste TS (Berlin x Lux) dit mooie veulen van Classico TN. Deze hebben wij op de veiling verkocht.
De Berlin merrie is nu dragend gescand van Comilfo plus Z.
Jeleste TS is een interessante merrie ze is de halfzus van Glock’s Dobelensky van Gerco SCHRÖDER.

Comilfo Plus Z behoort tot één van de meest besproken hengsten in Europa. Nergens vind je een hengst zo lichtvoetig als Comilfo Plus Z en keer op keer geeft hij zijn eigen elastisch vermogen, souplesse en techniek mee aan zijn nakomelingen hetgeen hem razend populair maakt bij fokkers. Zijn zonen en dochters missen geen enkele afspraak; of het nu een wedstrijd vrijspringen is, een hengstenkeuring of het wereldkampioenschap voor jonge paarden. Elke finale heeft wel zijn Comilfo Plus Z-nakomeling! Zelf was Comilfo Plus Z onder Christian Ahlmann op weg om een schitterende sportieve carrière uit te bouwen, bewijs hiervan was zijn ereplaats in de finale van het WK voor 6-jarige paarden en later een 4de plaats in London Olympia, tot een vervelende nekblessure vroegtijdig een einde maakte aan de sport. Een verlies voor de sport, maar een zegen voor Zangersheide-fokkers die de unieke genen van Comilfo Plus Z kunnen vastleggen door middel van vers sperma.