Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers

Familie Angenent

Our passion for breeding creates the winner you need!


Professional studfarm of Dutch Sporthorses.

We breed them, we know them, we love them and want the best for you!

Breeding top foals with ‘girlpower’ descending from proven damlines in Europe.
Sporthorses who are able to compete at the highest level in jumping.

OUR PASSION FOR BREEDING CREATES THE WINNER YOU NEED

KWPN Paardendagen 2014© DigiShots

GPH Stud

Uit onze liefde voor fokkerij en springpaarden is stoeterij Girlpowerhorses ontstaan. De naam Girlpowerhorses staat voor  kwaliteitsvolle  top gefokte merries uit bewezen prestatiegerichte moederlijnen waaruit wij springpaarden willen fokken die op het hoogste niveau in de springsport kunnen meedoen. Belangrijke stammoeders in onze fokkerij zijn Pompersinaa (1997) een nakomeling van Emilion uit de Sinalijn en Dessie IV/Zypresse IV (1985) een nakomeling van Lord uit holst 890. 

Henk Angenent 

Henk Angenent begon op 6-jarige leeftijd met paardrijden. De liefde voor paarden en fokkerij komt bij Henk zowel van vaders als moederskant.  Opa Angenent was betrokken bij Hengstenassociatie ‘ De Toekomst’, een hengstenstation met Groninger hengsten waaronder ‘Herman” 673 S.gr.t. Nederlands kampioen /fokker wijlen Jan Knoop was een oom van Henk Angenent zijn moeder. Beide ouders van Henk hebben paard gereden. Zij fokten ca.  2 veulens per jaar uit de KWPN rijpaarden van Henk en zijn zus Els.

Henk Angenent te paard tijdens Schroder Masters in Tubbergen 2014

Henk Angenent te paard tijdens Schroder Masters in Tubbergen 2014

Sannah Angenent

Via moederskant komt de liefde voor paarden. Haar opa trainde paarden voor het leger en op de boerderij van diezelfde opa werd tot de mobilisatie met paarden op  het land gewerkt. Op 14-jarige leeftijd kreeg  Sannah haar eerste rijpaard, een Uppercut xx x Marco Polo, uit de stam van Familie Swierstra.
Als debuterende fokker  was er in 1997 gelijk fokkerssucces waar Napoleon, haar 1e fokproduct uit Isabella, tot in de 3e bezichtiging kwam op de KWPN hengstenkeuring.

Sannah Angenent

Sannah Angenent