Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Zuster Libero H, nu ook Prestatie

Vandaag ontving Silvera (v. vancouver) haar Prestatie predicaat.
Silvera is de moeder van Babette de la vie, de internationale springpaarden Agrovorm’s redlabel, Belaika de la via en het 1.50 springpaard Chivas c.
Daarnaast is Silvera de zuster van het internationale springpaard Silverdream 8 en de bekende top vererver Libero H.
Mooi om deze lijn in te zetten via haar dochter Babette de la vie en kleinzoon Nugget

Niobolet (v. Oliver Obolensky) wffs-vrij en D-oc predicaat

Vandaag ontving Niobolet (v. Oliver Obolensky) haar D-oc predicaat met een mooie score van 104.
Ze bleek al vrij van het WFFS gen en daarmee is ze niet alleen bloedmooi maar ook genetisch gezond.

Niobolet komt uit de Loma stam en haar moeder Violet (v. Lancelot) is een van de weinige merries die het Prestatie predicaat zes maal op een rij voert!

Tot nog toe een 100% score op alle aangevraagde D-oc predicaten op de door mij gefokte veulens

Veulens 2019

Veulens die wij krijgen in 2019 ;

Comme Il faut Plus x Anakin (stam Querly Chin)
Aganix x Numero Uno ( Stam Vannan)
Harley VDL x Cristo 1.45 (stam Vannan)
Cicero vd Paemel x Casall ( Holst. stam 474A)
Cornet Obolensky x Canabis Z ( stam Nikita van Heemstede)
Jerveaux x Uphill

72.000 euro voor zoon van de door Cees Klaver gefokte Olympische kampioen Big Star

Tijdens de Zangersheide Quality Auction in Lanaken werden de veulens duur verkocht. De absolute topper van de veiling werd het hengstveulen Big Day Z.  Zijn vader is de  door Cees Klaver gefokte  2 x Olympische hengst Big Star (v. Quick Star). Slechts eenmaal eerder lukte het een fokker om op de Olympische Spelen met drie fokproducten deel te nemen. Daarmee trad Cees Klaver in de voetsporen van de legendarische Herbert de Baey. Naast olympisch kampioen Big Star komen ook de bronzen teammedaillewinnaar Taloubet Z en diens dochter Taloubetdarco K uit Klavers bloeiende fokkerij.

Big Star mag dan met pensioen zijn gegaan, Cees Klaver moet daar niet aan denken  en wil nog steeds  een springpaard fokken dat op het allerhoogste niveau kan mee draaien en dan praat hij echt over topniveau. Het draait allemaal om de prestatie. Het allerbelangrijkste is dat ze willen,elastisch zijn en vermogen hebben.

Voor meer info over de fokkerij bent u van harte welkom in Schoorl,  telefoon 031651446161

Global express, Amsterdam, Don Diablo en Kentucky van t ruytershof

Vandaag ook de laatste merrie drachtig gescand. Violet Ster Prok Prestatie (v. Lancelot) verwacht het volgend jaar een veulen van de bloedgemaakte Global Express.
Deze Franse prestatie gefokte hengst bewijst zijn kwaliteiten in de spring en eventing sport.
Violet is een van de weinig merries die zes maal het prestatie predicaat op een rij voert en de enige merrie uit de bewezen loma stam.

Daarnaast word er voor 2019 nog veulens verwacht uit de volgende combinaties:
Amsterdam uit How do you do (Karandasj x Lancelot). How do you do is de halfzuster van Bwp dekhengst All risk.
Don Diablo uit Babette de la vie (Vancouver x Silbersee). Babette de la vie is moeder en zuster van meerdere internationale springpaarden en haar moeder is de zuster van de bekende Libero H.
Kentucky van ’t ruytershof uit Govanieke (Cassini gold x Holland). Govanieke is de zuster van de internationaal springende Veni Vedi vici, moeder heeft 1.30m gesprongen en is de zuster van meerdere internationale springpaarden.

Stal het Merkske bied twee topveulens uit de Havinialijn op de veiling aan.

Wij bieden dit jaar twee hengstveulens op de veiling aan uit onze Havinialijn !
Quazinius Z is een bijzonder veelbelovend hengstveulen van Quabri de L ‘isles uit onze Wishvinia. Deze Raphaelmerrie is de jongste halfzuster van de legendarische Havinia . Zij is onlangs prestatiemerrie geworden op haar eerste 3 nakomelingen die allen nu op 1.40 niveau lopen. Wij hebben nog een 7 j hengst en een 5 j. AESlicensed hengst uit haar die zeer veelbelovend zijn en zorgvuldig worden opgeleid.
Quazinius Z wordt aangeboden op de FOALAUCTION STUD III tijdens het int. concours de Kraal te Zandhoven Belgie op 25 Augustus 2018.
Momenteel Is ZINIUS de no 1 van de worldbreeding ranking onder de no 1 van de worldranking HARRY SMOLDERS ons vlaggepaard en hij is zeker nog niet van plan die plaats op te geven gezien zijn recente prestaties. ZINIUS grootmoeder is ook een halfzus van HAVINIA.
Het tweede veulen dat geveild wordt op de SELL /MIDDENBRABANT veulenveiling op 21 september 2018 is CHALEXUS Z , een bijzonder mooi atletisch veulen van CHAPEAU TN uit de 5 j. Kannanmerrie KALEXIA. Deze komt uit de UNTOUCHABLE Z merrie UCALEXIA Z en dan vervolgens weer een halfzuster van HAVINIA nl. PALEXIA.
grm. UCALEXIA is dus lijngeteeld op de Havinialijn. Haar vader UNTOUCHABLE Z is een HEARTBREAKER kleinzoon van HAVINIA en liep na 2 dekseizoenen bij Zangersheide en export naar USA 1.50m. met Marilynn Little . Van hem zijn slechts een 35 tal nakomelingen geregistreerd waarvan een zeer hoog percentage internationaal loopt met 4 op 1.60 m. niveau en 1 op 1.55m. ! Ook is UCALEXIA een halfzus van VDL ELEXIA die met Leopold van Asten uitgebracht wordt op niveau 150/155 m. Ook AVAILABLE VERSACE is een halfbroer en liep met Lauren HOUGH 1.60m . Verder zijn ARMANI 1.45 USA BALEXUS 1.35 Italie en AES gekeurde GALEXUS ook halfbroers.

Karandasj dochter drachtig van Amsterdam

Als iedereen de gebaande weg volgt is er geen vernieuwing.
How do you do, komt uit een veelzijdige stam waaruit de springpaarden bewegen als dressuurpaarden.
Haar vader Karandasj heeft zijn veelzijdige fokkerij bewezen met hoge plaatsingen op de Wbfsh Sire ranking eventing.
Daarom dit jaar How do you do gedekt van Amsterdam.
Deze te vroeg gestorven zoon van de veelzijdige Argentinus heeft naast enkele internationale springpaarden, vele goede dressuurpaarden gebracht.
Erg Benieuwd naar het resultaat

Programma Dublin

KAanstaande vrijdag is het zo ver; onze trip naar het mooie Ierland. We beginnen de vrijdag mooi op tijd met de vlucht van KLM naar Dublin.

We hebben een prachtig programma in elkaar gezet.

Programma
Vrijdag 10 augustus
We hebben vandaag de hele dag toegang tot het concours.
Het uitgebreide programma vindt u hier.
’s Avonds hebben we iets heel bijzonders geregeld. Een diner in ons hotel met het Nederlandse team.

Zaterdag 11 augustus
Zaterdag hebben we de hele dag toegang tot het concours.
Na de puissance – die ’s avonds verreden wordt – nemen we deel aan de zogenaamde Breeders Pint. Een gezellig drankje met gelijksgestemden.

Zondag 12 augustus
Ook zondag hebben we de gehele dag toegang tot het concours. Met onder andere de Grote Prijs zit het met het programma wel goed!

Maandag 13 augustus
Vandaag checken we uit bij het hotel om 8:30 uur en maken we per bus een kleine tour door Ierland.
’s Ochtends ontmoeten we handelaar Greg Broderick en bezoeken we de Irish National Stud.
Hierna lunchen we gezamenlijk en reizen we verder naar de Hartwell Stud. Hier is de legendarische hengst Cruising ter wereld is gekomen. Tegenwoordig zijn op het bedrijf twee van zijn klonen te bezichtigen.
We sluiten de dag af met een diner in een gastro-pub.
Na onze tour vertrekken we op maandagavond met bus weer naar het vliegveld.

Wij kijken er naar uit! Vergeet uw oranje outfit niet 😉

Top dressuur en top springpaarden

Afgelopen weekend werd Glamourdale wereldkampioen dressuur bij de 7 jarige paarden onder Charlotte Fry.
De stammoeder Jasmijn (Ahorn) bracht in de dressuurrichting o.a. Numberto (Negro) G.P. dressuur en Thuja (Negro) de moeder van Glamourdale.

Jasmijn bracht ook Nouvelle (Indorado) die wij als veulen gekocht hebben, en waarmee wij een springtak hebben opgebouwd. Inmiddels heeft Nouvelle (Keur, Preferent) al 15 nakomelingen op 1.30 tot 1.55 niveau.

Jasmijn is ook een zus van Händel (Wolfgang) die 3 keer de wereldbekerfinale sprong onder Micheal Whitaker.

Deze stam kenmerkt zich door een goede galop, werkwilligheid en mooie modellen. Bij onze hengstenkeuze voegen wij zo veel mogelijk vermogen toe.

Voor 2019 verwachten wij uit deze stam veulens van Zirocco Blue, Glasgow, Impressive en Diarado.

Uit de jaargang 2018 hebben wij uit deze stam nog twee goed ontwikkelde merrieveulens te koop:
Glasgow x Diarado en Chacoon Blue x Heartbreaker.

Mts Voort

Veulenvisite Wezenberg DBFS

Ondanks de aanhoudende hitte wist een grote groep aangesloten de weg te vinden naar IJselmuiden. Daar troffen we  rasondernemers en tevens DBFS lid; de familie Wezenberg.

Wezenberg begon jaren geleden met het houden van paarden om het bedrijf dat ze aangekocht hadden te kunnen exploiteren. Vandaag de dag is de hobby een beetje uit de uit de hand gelopen. Niet alleen in aantallen doet fam Wezenberg groots: ook in geleverde prestaties. Momenteel is fokproduct Arrayan (v.Baloubet du Rouet) met Sergio Alvarez Moya het paradepaardje van stal.
Ook de deelnames aan KWPN stamboekkeuringen en in Westfalen bracht de stal al meerdere kampioenes. Ook worden er geregeld veulens van Wezenberg geselecteerd voor veulenveilingen in binnen en buitenland. Dit brengt naamsbekendheid als fokker met uitzonderlijke combinaties.

De stallen in IJsselmuiden worden bevolkt door merries die afstammen van diverse grootheden. “Deze blijven we combineren met het beste topbloed dat wereldwijd bekend is of als aanstormend talent te boek staat.”
“Als Wezenberg er nog geen veulen van heeft wordt het er geen.” zei een van de bezoekers lachend.

We hebben genoten van een bijzondere tour met deskundig commentaar van Gert Wezenberg, Harm Hoekstra en Marijke Wezenberg. Fantastisch was ook dat Bennie voor iedereen even tijd wist te maken voor een praatje.

De inwendige mens werd deze dag niet vergeten met dank aan Monique en Marijke Wezenberg: van flesjes water onderweg tot wijntjes, biertjes en heerlijke salades.
De huisgemaakte hamburgers van De Lichtmis werden na afloop gretig geproefd en onderling werd er nog veel nagepraat over alle indrukken in deze korte tijd.

Het was een warme dag met prachtige paarden en bijzondere open minded mensen die ons alle ins en outs van hun bedrijf getoond hebben.
Familie Wezenberg bedankt voor deze mooie dag: voor jullie tijd; openheid; het tonen van alles en jullie ongelofelijke gastvrijheid!

Koos Busch maakte een filmimpressie van de dag, die vindt u hier!