Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

El-baronez vd Keienlegger naar Z Quality Auction.

Op vrijdag 18 september word El-Baronez vd keienlegger geveild op de Z Quality Auction dit jaar te peelbergen.
De genetisch hoogwaardige El-Baronez is een directe nakomeling van de veelbelovende hengst El Barone (Emerald x Libero h) die zich goed laat horen en zien nu al in de sport en fokkerij, daarnaast is de moederlijn van dit kwalitatief hoogwaardige merrieveulen zeker eentje die dusdanig interessant en bewezen is, dat gerust gezegd mag worden dat El-Baronez vd Keienlegger een belofte is voor de toekomst, voor zowel sport als fokkerij.

In the sportlight: Star Stable Kattenheye

Weer een DBFS-fokker in de spotlight! Dit maal is het de beurt aan Tony en Mieke Raman van Star Stables Kattenheye 

Het Belgische echtbaar heeft op fokkerijgebied een bijzondere weg afgelegd. Ze zijn op hun gemengde boerderij begonnen met het melken Haflinger-merries, waar zij eerst puur uit liefhebberij mee fokten. De melkerij was voor het paar een goede reden voor een groot fokprogramma, tot zo’n 50 Haflinger-veulentjes per jaar. Een bijzonder gezicht waar bussen vol bezoekers kunnen op af kwamen.

Zo verdwenen eerst de varkens en daarna de koeien van het bedrijf, en draaide alles rond hun geliefde paarden. Omdat ze de sport heel leuk vonden om te volgen, schaften ze eind 2006 op aanraden van een goede vriend een drachtige BWP-fokmerrie aan, die zelf nog Europees Kampioene was geweest.

Mieke: “De laatste jaren is ons hobbymatig fokken van sportpaarden geevolueerd naar een fantastisch boeiende bedrijfsactiviteit, waar de liefde voor merries en veulens nog steeds in het middelpunt staat!” Langzaamaan zijn alle Haflingers vervangen door BWP, Zangersheide, Holstein en enkele KWPN-dressuurmerries.

Er is flink geinvesteerd in topfokmerries, waaruit sinds drie jaar thuis embryo transplantatie wordt gedaan, en sinds deze winter zelfs opu en icsi. Het resultaat van deze passie zijn rond de 40 verkoopbare veulentjes per jaar. “Ondertussen zien we al een heel deel jonge paarden tevoorschijn komen in de internationale sport, dat geeft ons een geweldige boost!”

Het duo wist al enkele goedgekeurde hengsten groot te brengen: Met name MrUno-K, Rockit-K, Rhythm-K en QuelBalou-K hebben een druk dekseizoen achter de rug.

Online veiling

Vanwege Covid-crisis zijn er minder (buitenlandse) klanten over de vloer. Daarop besloten Mieke en Tony om dit jaar voor de eerste keer een online veiling te organiseren. “We wilden een complete en stevige collectie en hebben er enkele topembryo’s en interessante fokmerries bij gedaan. Merries waarvan we zelf al jonge merries hebben. Ideaal om zelf een nieuwe sterke moederlijn op te zetten.”

“Belangrijk om weten is dat het om een echte veiling gaat waar de koper geen veilingkosten heeft en de paarden effectief verkocht worden, dus wie waagt, die wint.” Er is de gelegenheid om de veulens bij Kattenheye in de opfok te laten. “We voelen nu al animo voor onze veiling, en hopen dat elk paard bij de juiste persoon terechtkomt! Aangezien ons team hier veel bezig is om de veulentjes het ‘abc’ te leren of gewoon te kroelen, hebben we al veel tevreden klanten, die terugkomen als ze nog eens een veulentje willen. We kijken ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen, en hopen dat onze paarden hen net zoveel voldoening schenken als ze ons doen. We zijn we nu al dankbaar voor de tijd en moeite die iedereen aan een ‘Kattenheyer’ geeft!”

Voor meer informatie mailt u naar starstables@telenet.be, of  bel naar +32498167805
Alles over de online veiling vindt u hier: www.kattenheye.horse

 

banner-auction-2020

www.kattenheye.horse

rhythm-k-van-t-kattenheye-vrijspringen-zangersheide-2020

Rhythm-K van t Kattenheye. Vrijspringen Zangersheide-2020

 

ICSI straw Chacco Blue toegevoegd aan www.kattenheye.horse (available at Avantea)

Dit rietje is direct beschikbaarbij Avantea!
Toegevoegd aan onze eerste veiling op www.kattenheye.horse loopt af nu dinsdagavond vanaf 19u!

In de spotlight: Stal Krol

Nico & Nelleke Krol vormen samen de drijvende kracht achter familiebedrijf Stal Krol. Vader Nico is van jongs af aan hobbymatig met paardenfokkerij beziggeweest. Hij komt inmiddels al meer dan 35 jaar in Holstein. Zo is de interesse voor de Duitse fokkerij begonnen.
Dochter Nelleke vertelt: “Wij fokken graag met merrielijnen waarin gezondheid en karakter verankerd zijn. Daarnaast houden wij van een mooi exterieur. Het hebben van een stamboekpapier met mooie klinkende namen is fantastisch maar het uitgangspunt moet blijven dat het product zelf ook goed moet zijn.”
“Wij fokken sportpaarden voor de dressuur- en springsport waarbij we als doel hebben dat deze paarden op een zo hoog mogelijk niveau kunnen gaan presteren. Daarbij in het achterhoofd houdend dat het een fijn karakter en de juiste instelling van groot belang zijn, zeker voor het sportpaard dat wellicht niet op allerhoogste niveau terecht komt maar wel een fijn paard kan zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat wij onze paarden over het algemeen zelf fokken, opfokken, opleiden en verkopen.”
De beste merrie van de familie Krol is Fancyomara (Indoctro x Unistar x Ekstein). Haar moeder Beaumara (v. Unistar) is een halfzus van Olympisch kampioen Hickstead. De beroemde Ekstein merrie Jomara is de grootmoeder van Fancyomara. “Alleen al haar afstamming maakt haar ontzettend interessant voor de fokkerij. Fancyomara is van jongs af aan in ons bezit maar heeft door omstandigheden niet in de sport gelopen. Wel heeft ze intussen een aantal veulens gebracht van Hamlet, Kannan, Jukebox en Comtagho. De twee Kannan nakomelingen lijken zeer veelbelovend. Op 8 jarige leeftijd hebben wij Fancyomara een IBOP-laten afleggen waarvoor ze glansrijks slaagde met maar liefst 80 punten. “Fancyomara fokt ontzettend fijne bloederige paarden met veel go. Ze kunnen stuk voor stuk super springen.”
De familie Krol fokt elk jaar met acht tot tien merries en verwachtte dit jaar zeven veulens.
Meer informatie over Stal Krol is te vinden op hun Facebookpagina en de website:
☎️ +31654300710 (Nico Krol)
Fancyomara-Ibop-Asten-springen-800x578

Fancyomara tijdens de Ibop in Asten

www.kattenheye.horse heeft eigen online veiling van 4 tem 8 september

Op zoek naar een drachtige fokmerrie uit bewezen stam of een aansprekend veulen/jong talent?
Of misschien liever een embryo van Baloubet du Rouet, Halifax of Le Blue Diamant?
Neem gerust een kijkje en maak je keuze :-)

Borculo veiling: Eldorado vd Zeshoek uit zus Zenith

Proud Ischa V&V. Merrieveulen van Eldorado vd Zeshoek x Lordanos. Moeder Ischa V&V is een zus van de Europees en Wereldkampioen Zenith SFN.

https://onlineveilingborculo.nl/veiling/Proud-Ischa-VV-ELDORADO-VAN-DE-ZESHOEKpreferent-x-ISCHA-VVreg-a3083-10

Borculo elite Auction: Tobago Z x Nabab de Rêve, nr 76

Woensdag 26 augustus 2020 wordt Pacolot W ,nummer 76, geveild op de Elite Foal Auction Borculo.
Elottie W lijn.
Pacolot W heeft een droomafstamming. Tobago Z x Nabab de Rêve x Carolus ll x Libero H X ELOTTIE W van Ramiro.
Ongelooflijk veel 1.60 m springende sportpaarden uit deze prestatielijn waaronder VINDICAT W, teamgoud op de Olympische Spelen in Londen.
Vader Scuderia Tobago Z is weer back on track.Hij loopt op zijn eerste parcours in Grimoud- St Tropez weer dubbel nul in het 1.50. Super!
Zeer interessant hengstveulen voor de topsport straks.

vrijdag in de veiling: Poker de Marriposa x Clinton x Libero H

Vrijdag a.s. in de veiling van Dronten/Starsale
merrieveulen van Poker de Marriposa x Clinton x Libero H x Ramiro x Jasper x Voltaire
Goede sportstam! Moeder is oa de zus van 1.60 en 1.50 paard

Collectie

Paradis at Starsale Auction

Our filly -Paradis de Larcotique SPS- out of the Qerly Chin and Fragance de Chalus bloodlines will be auctioned on the 21st of August at the Starsale Auction. See also, https://www.starsaleauctions.com/veulens/2020/995-paradis-de-larcotique-sps–et

Starsale: veulen Qerly en Fragance

Topgefokt merrieveulen, Paradis de Larcotique SPS, uit de bloedlijnen van Qerly Chin en Fragance de Chalus wordt op 21 september geveild bij de Starsale auction. Zie https://www.starsaleauctions.com/veulens/2020/995-paradis-de-larcotique-sps–et