Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Te verwachten veulens 2020 Fam Voort

Voor komend jaar verwachten wij veulens met de volgende afstamming:

Brantzau x Clinton x Burggraaf
Comthago x Heartbreaker x Indorado
Tobago Z x Montender x Heartbreaker
Calvaro Z x Diarado x Indorado
Tangelo vd zuuthoeve x Calvaro Z x Guidam
Eldorado vd zeshoek x Lordanos x Fuego du Prelet
Harley x Fuego du Prelet x Burggraaf
Harley x Namelus x Fuego du Prelet
Cohinoor x Douglas x Heartbreaker

Fam Voort Den Ham

Aanwinst voor fokkerij, Ironie van D’abelendreef.

Onlangs is het ons gegund een BWP merrie aan te kunnen schaffen uit een top sport stam, uiteraard zijn we hier zeer content mee. Ironie zelf een dochter van de steeds meer gewaardeerde top vererver Lord z, komt zelf uit een topmerrie (Baronez) die alle grote concoursen ter wereld heeft gesprongen, en ze is zuster van nog twee 1.60 springende paarden. zelf is ze voor 2020 dragend van de veelbelovende tophengst El Barone 111(emerald x Libero h) , afwachten wat dit allemaal weer gaat brengen….

Bezoek Roelof Bril

Op woensdag 4 december a.s. zijn we welkom bij de internationale springruiter en springpaardenfokker Roelof Bril.

Als ruiter heeft Roelof Bril een enorme staat van dienst en is nog altijd actief in de springsport, inmiddels samen met zijn kinderen Kim en Robin. Daarnaast is hij op enig moment op kleine schaal begonnen met de fokkerij, welke al snel succesvol bleek te zijn. Zo staat Bril te boek als onder meer de fokker van de KWPN-erkende en onder Beezie Madden uitkomende Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Daarnaast heeft hij al meerdere KWPN-gekeurde hengsten gefokt, denk aan de onlangs naar Engeland verkochte Invictus (v. El Salvador) en de onder Ben Maher succesvol uitkomende F-One USA (v. Toulon). Maar ook de onlangs gekeurde Key West (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Roelof Bril heeft een groot voordeel door zijn sportieve expertise toe te passen op de fokkerij. Als ruiter weet hij als geen ander over welke eigenschappen een Grand Prix-paard moet beschikken, daarnaast is hij wekelijks op concoursen door heel Europa te vinden. Hetgeen hem een schat van kennis geeft over de hengsten zelf en de nafok.

Kortom het belooft een informatieve een zeer interessante dag te worden.

Aanmelden

Leden van de DBFS kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@dbfs.nl, geeft u daarbij ook aan met hoeveel personen u denkt te komen? (Maximaal 2) We hopen u te zien op woensdag 4 december a.s.!

High Big Andi K – Berry Wagenaar – Lisse November 9, 2019 – Selection competition Jumping Amsterdam 2020

The 7-year-old fox stallion High Big Andi K (Big Star Jr KZ x Andiamo x Alme) ridden by Berry Wagenaar, qualified for the Basic jumping sport, class Z, on Thursday, January 23, 2020 Jumping Amsterdam. For the basic jump riders there are selection competitions in the “wide” perimeter of Amsterdam. For each match, the best three combinations per class receive a starting ticket for Jumping Amsterdam. The great breeding stallion of Cees Klaver did not go too far with Berry and finished in the best 3 combinations class Z. More info: https://www.stalklaver.nl/?lang=en

High Big Andi K – Berry Wagenaar – Lisse 9 november 2019 – Selectiewedstrijd Jumping Amsterdam 2020

De 7 jarige vos hengst High Big Andi K (Big Star Jr KZ x Andiamo x Alme) onder het zadel van Berry Wagenaar, gekwalificeerd voor de Basisspringsport, klasse Z, op donderdag 23 januari 2020 Jumping Amsterdam. Voor de basisspringruiters zijn er in de ‘wijde’ omtrek van Amsterdam selectiewedstrijden. Per wedstrijd krijgen de beste drie combinaties per klasse een startbewijs voor Jumping Amsterdam. De grote fokhengst van Cees Klaver heeft met Berry niet te dol gereden en finishte bij de beste 3 combinaties klasse Z.
Meer info en video High Big Andi K te vinden op de website: http://www.stalklaver.nl

Titia (v.Carthago) nu ook prestatie

M’n stammoeder Titia heeft het prestatiepredicaat behaald. Door verschillende redenen zijn er maar enkele nakomelingen van haar in de sport uitgebracht, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Haar dochter Also Especial (v.Argentinus) zorgt met haar klassering op internationaal 1.50m-niveau voor drie punten, en daar komen Zontender (v.Montender) ISP 1.25m en mijn eigen Inspired by Especiale (v.Montender) ISP 1.25m bij. Mooi detail is dat Titia’s moeder, de succesvolle Grand Prix-merrie Especiale (v.Voltaire, Eric van der Vleuten) nu al drie prestatie-dochters ná haar sportcarrière heeft gebracht. Allen hebben minimaal één internationaal 1.50m-springpaard gebracht. Voor 2020 verwacht ik één embryo-veulen uit Titia, ze is opnieuw gecombineerd met de hengst Jilbert van ’t Ruytershof. Eerder leverde dit al mijn aangewezen hengst Lieveling Especiale op, die inmiddels is verkocht aan Egbert Schep.

Mooie resultaten voor: Glock’s Dobelensky TS, Flint TS en Zandigo TS

We kijken terug op een mooi sportweekend!

Michalowich (Polen)
Zandigo TS (Lupicor) onder Philipp Schober
17/10 1.40 2e prijs
18/10 1.45 1 balkje
19/10 1.40 9e prijs

Zwolle
Glock’s Dobelensky TS onder Gerco schroder
17/10 1.50 foutloos 10e prijs
18/10 1.45 1 balkje
19/10 1.45 1 tijdfout 14e prijs

Flint TS (Corlensky) onder Julia Houtzager-Kayser
17/10 1.40 foutloos
18/10 1.45 1 balkje
20/10 1.40 1 balkje

Trots dat onze jonge paarden op zulke goede opleidingsstallen terecht zijn gekomen!

Aanwinst voor fokkerij, ….kinky Music….

Heel erg blij zijn we met de aanwinst Kinky Music, (Vigo D’arsouilles x Goliath) zij is de volle zus van de bekende Funky Music die jarenlang op het hoogste niveau in België heeft gepresteerd met Ann Carton-Grootjans, samen hebben zij menig succes mogen beleven. de moederlijn is klein maar zit bomvol goede sportpaarden, dit belooft wat voor de toekomst………nu op zoek naar de juiste aanparingen…

Dolblij met dochter Diamanthina van ’t Ruytershof

Na maanden wachten is het dan eindelijk zo ver, mijn nieuwe aanwinst Tiamanthina van de Helle is thuis! Dit fantastische merrieveulen stamt af van Untouchable en is een rechtstreekse dochter van de Grand Prix-merrie Diamanthina van ’t Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago). Deze volle zus van Emerald van ’t Ruytershof bracht zelf al zes internationale springpaarden en vier gekeurde hengsten. Ik ben ontzettend blij met zo’n interessant veulen voor sport en fokkerij, waarvoor grote dank aan haar fokkers Paul Mais en Edith de Reys van Stoeterij van de Helle!

Met DBFS naar Jumping Zwolle

We gaan met de DBFS naar Jumping Zwolle. Naast het genieten van topsport gaan we een rondleiding krijgen van de organisatie zodat jullie als DBFS leden alle ins en outs van een Internationaal 3 sterren evenement te zien krijgen. Op zaterdag 19 oktober a.s. zijn we welkom op Jumping Zwolle, bijgaand het definitieve programma. We krijgen een kijkje achter de schermen tijdens dit mooie concours.

Programma
16.00 uur ontvangst op de VIP
16.30 uur Rondleiding en kijkje achter de schermen Jumping Zwolle

Aansluitend op de VIP, een volledige avond verzorgd topsport kijken onder het genot van een dinerbuffet en drankarrangement inclusief borrelhapjes. Deze avond staat de CSIYH1* finale Youngster Tour (einde van de middag), de CSI3* Finale Medium Tour (18:30 uur) en Charity Jumping (aansluitend) op het programma.

Eigen bijdrage
Let op, de eigen bijdrage bedraagt € 25,00 (dit is inclusief entree en parkeren).

Locatie
IJsselhallen Zwolle
Rieteweg 4
8011 AB
Zwolle

Aanmelden
Opgeven kan door een e-mail te sturen naar info@dbfs.nl, geeft u daarbij ook aan met hoeveel personen u denkt te komen? We hopen u te zien zaterdag 19 oktober a.s.!