Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Glock’s Dobelensky TS afgelopen weekend aan de start in Kronenberg

De door ons gefokte Glock’s Dobelensky TS kwam afgelopen weekend aan de start in Kronenberg. Op Donderdag en vrijdag zadelde Gerco SCHRÖDER de Ruin van Cornet Obolensky voor 1.40 proeven waar ze foutloze ronden neer wisten te zetten. Op vrijdag namen ze een volgprijs mee naar huis. Zondag werd er een 1.45 proef verreden en pakte het duo helaas 1 balkje.
Mooi trainingsweekend.

Glock’s Dobelensky TS is de halfbroer van Jeleste TS (Berlin) ze is nu dragend van Comilfo Plus Z.

Zaterdag 22 augustus: veulenvisite Zuid-Nederland

Na de succesvolle veulenvisite van afgelopen zaterdag organiseren we 22 augustus weer een veulenvisite. Dit keer bezoeken we drie mooie adressen Zuid-Nederland. Uiteraard met inachtneming van de nog steeds geldende landelijke regels.

VHL STABLES

We beginnen onze visite bij VHL Stables. VHL Stables is een onderneming gespecialiseerd in het opleiden en verkopen van paarden tot Grand Prix niveau. VHL Stables is opgericht door Joris van Helmond en Erika Lickhammer, de kracht van de onderneming is de combinatie van deze twee personen. Het specialisme van deze twee personen is heel verschillend en dat is het geheim van hun succes.

HENGSTENHOUDERIJ VAN BOMMEL

Claartje Ruis en Theo Albers runnen samen Hengstenhouderij van Bommel. Het bedrijf staat bekend om service, kwaliteit, klantvriendelijkheid en liefde voor het vak en de paarden. Ieder jaar weer opnieuw, proberen wij u hengsten aan te bieden die kunnen leiden tot een goed fokproduct, dat goede resultaten kan behalen in zowel de sport als fokkerij.

JOS SWINKELS

We sluiten de dag af bij DBFS-lid Jos Swinkels. Het fokdoel van Swinkels is simpel: een heel goed springpaard fokken. “Het zou mooi zijn als je op een gegeven moment je fokproducten terugziet op tv en concoursen.” We zijn benieuwd naar zijn drie veulens. Aansluitend zullen we gezamenlijk dineren in de buurt.

PROGRAMMA

Het dagprogramma ziet er ongeveer als volgt uit:
12:00 uur ontvangst bij VHL Stables
ca. 14:00 uur ontvangst bij Hengstenhouderij van Bommel
ca. 16:00 uur ontvangst bij Jos Swinkels
aansluitend: diner

Een exacte tijdsplanning en de adresgegevens van de locaties volgen.

AANMELDEN

Leden van de DBFS kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@dbfs.nl, geeft u daarbij ook aan met hoeveel personen (maximaal 2) u komt? Voor bezoekers aan onze activiteiten geldt dat zij minstens 16 jaar moeten zijn. We hopen u te zien op 22 augustus aanstaande!

Flint TS 2 x foutloos in Lier

Flint TS (Corlensky x Numero Uno) kwam in lier aan de start onder Michael G Duffy. De jonge Corlensky wist onder Duffy beide dagen foutloos rond te springen. 1 x in het 1.40 en 1 x in het 1.45. In het 1.45 nam het duo een volgprijs mee naar huis.

Twee embryo’s van Grandorado

Vandaag wezen spoelen bij Esther de Melker.
Twee embryo’s mogen spoelen van: Grandorado x Berlin x Libero H
Dit jaar had de merrie twee veulens 1 van Cellestial en 1 van Chilli Willi
Nu mag ze het gaan waarmaken in de sport. Ze zal deze week weggebracht worden om te beleren.
Op onze facebookpagina vind je een filmpje van de merrie als ze aan het vrijspringen is.
https://www.facebook.com/terschure.paarden

Dondersteen TS springt naar mooie 7e plaats op 2 sterren concours in Duitsland

Zijn zus Corolla TS (Air Jordan) heeft nu een mooi veulen van Poker de Mariposa. Zij bracht al de ggk hengst Go-On Ts (Corlensky) 1.45 spr.
Haar Dondersteen TS kwam vorig weekend aan de start in Reitturnier Zweibrücken-Landgestüt 2020. De Air Jordan zoon gereden door Sophia Schlindwein stuurden samen in deze 2* proef naar een mooie 7e plaats.
Verdi dochter verwacht volgend jaar een veulen van Dominator.

Go-On TS mooie 3e prijs in 1.45-1.50 rubriek

Go-On TS wist onder Jacub Sterba in Tsjechië een mooie 3eplaats te behalen in een 1.45-1.50 rubriek. De GGK Corlensky zoon is de zoon van Corolla TS (Air Jordan). Zij heeft nu een veulen van poker de Mariposa. Haar Verdi dochter is dragend van Dominator
Corolla Ts is tevens de zus van o.a.:
BRAYN TS 1.50m-spr
DONDERSTEEN TS 1.40m-spr
ESCOBAR TS 1.50m-spr
FORSIGHT TS Z-spr/1.30m

Picolot W, 21 juli Prinsjesdag online veiling

Picolot W, Verdi x Elite van Emilion x Ramiro x Farn.
Picolot W is een subliem hengstveulen van Verdi en geselecteerd voor de Prinsjesdag online veiling op 21 juli 2020.
Bekijk zijn filmpje bij zijn naam Picolot W op Horse Telex of bekijk hem op de site van Prinsjesdag online veulenveiling nummer 10.
Picolot W is de broer van King Toulon W, goedgekeurde hengst bij Zangersheide.

Glock’s Dobelensky TS 2x foutloos in Lier

Fijn dat de paarden weer kunnen starten!
Zo ook de door ons gefokte Glock’s Dobelensky TS. Hij kwam vorig weekend aan de start in het Belgische Lier. Hier hebben ze 2 foutloze barrages gereden in het 1.40 en 1.45. Gerco en Dobelensky namen volgprijzen mee naar huis.

Kijk voor het filmpje op: https://www.facebook.com/GlockHorsePerformanceCenter/videos/698176147702462

Zijn zus Jeleste TS is dragend van COMILFO PLUS Z.

Merrieveulen All Star x Burggraaf geselecteerd voor PS-Online veiling

Ons prachtige merrieveulen Popova SPS wordt onder de naam All Eyes On Me SPS wordt geveild op de Paul Schockemöhle Online veulenveiling.

Zaterdag 1 augustus: veulenvisite Noord-Nederland

Traditiegetrouw organiseren we ook dit jaar weer onze veulenvisite: op zaterdag 1 augustus bezoeken we verschillende adressen in Noord-Nederland. Nadat we een periode een beetje rustiger aan hebben moeten doen in verband met de opgelegde Coronamaatregelen, kunnen we eindelijk langzaamaan weer een beetje beginnen met het organiseren van evenementen. Uiteraard met inachtneming van de nog steeds geldende landelijke regels.

Familie Noordhuis

We beginnen onze visite bij de familie Noordhuis in Wijster. Voor wie regelmatig op een keuring te vinden is moet de naam Noorhuis niet onbekend voorkomen. Derk Noordhuis fokte alle vele keuringstoppers, daarnaast doen zijn fokproducten het ook in de sport niet onverdienstelijk. Zijn kleindochter, Marian Noordhuis, is ook fanatiek bezig met de fokkerij en lid bij het DBFS. Hier zullen we een aantal veulens bezichtigen van de volgende hengsten: For Treasure, Cohinoor, Cardento, Levi, Hardrock, Harley en Carrera.

Arie Lievaart

Na ons bezoekje aan de familie Noordhuis rijden we richting Friesland om een bezoekje te brengen aan Arie Lievaart, trouw DBFS lid. Hier zullen we veulens bezichtigen van Diamant de Semilly en een dressuurveulen van Toto jr.

Auke de Jong en Petra Strikwerda

We sluiten de dag af bij DBFS-leden Auke de Jong en Petra Strikwerda, waar we onder meer veulens gaan zien van Hardrock Z, Zirocco blue en Le Quornet. Aan het einde van de dag zullen we hier gezellig barbecuen.

 

Aanmelden

Leden van de DBFS kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@dbfs.nl, geeft u daarbij ook aan met hoeveel personen (maximaal 2) u komt? Voor bezoekers aan onze activiteiten geldt dat zij minstens 16 jaar moeten zijn. We hopen u te zien op 1 augustus aanstaande!