Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Bezoek aan Sentower Park en Ashford Farm

Warm onthaal in Opglabbeek

Op dinsdag 27 november toog een mooie club leden van de Dutch Breeders Foundation of Show jumpers naar België voor een dubbelbezoek aan Sentower Park en Ashford Farm. We begonnen de dag met een heerlijk verzorgde lunch op Sentower Park in Opglabbeek. Eigenaar Laurens Meynaerts gaf ons daarna een persoonlijke rondleiding over het enorme complex. Naast vier indoorpistes zijn er op het terrein een ruitershop, twee grote buitenpistes en twee inrijdpistes. Momenteel is er plaats voor meer dan 100 vrachtwagens en 500 stallen. Laurens wist ons te vertellen dat de vergunningen van uitbreiding met een heus hotel en meer vaste stallen binnen zijn. Deze winter wordt begonnen met de bouw van meer stallen.

Als een sprookje

Aansluitend vervolgde de groep haar weg naar Bocholt, naar de domeinen van Enda Caroll’s Ashford Farm. Het verhaal van deze succesvolle paardenhandelaar leest als een sprookje. De Ier begon als kind met rijden, maar kwam er na zijn springcarrière achter dat hij gevoel had voor de paardenhandel. Zijn imperium begon met de koop van drie paarden en de huur van drie stallen. Hij dreef in die tijd vooral vlugge handel; een paard stond zelden langer dan een week bij hem op stal. Zijn bedrijf groeide en tegenwoordig heeft hij drie stalruiters in vaste dienst. Vier jaar geleden vestigde hij zich in Bocholt.
Caroll heeft een tijdje geprobeerd zelf te fokken Hij zag zijn merriestapel echter groeien en besloot op zeker moment dat hij niet genoeg talent had voor het fokkersvak. Wel koopt hij elk jaar een aantal veulens.
Als het op hengstenkeuze aankomt heeft hij wel advies voor ons: “You have to like the stallion!” Zelf gebruikte hij daarom Comme il Faut, Aganix du Seigneur (“To add blood and speed”). Ook fokte hij een aantal veulens van Cornet Obolensky.

Veranderende markt

Enda heeft de paardenwereld zien veranderen. De paarden zijn volgens hem steeds beter geworden en het niveau op de concoursen hoger.
De handelaar is altijd op zoek naar goede paarden. Hij let op een goed model en springkwaliteiten. Hij houdt van vlugge paarden maar heeft geen voorkeur voor een stamboek of hengst. Ook de handelswereld is snel aan het veranderen. Vroeger werd een paard na een klinische keuring en 12 goede foto’s verkocht. Tegenwoordig merkt hij dat de drang om paarden door en door te keuren groter wordt, vooral in de handel met Amerika. Een set van 56 röntgenfoto’s en een bloedtest zijn geen uitzonderingen meer. Dit vertraagt het verkoopproces. Enda: “De foto’s moeten natuurlijk goed zijn, maar ik merk soms dat twee dierenartsen een compleet verschillende mening kunnen hebben over dezelfde set foto’s. Veel Amerikaanse dierenartsen zijn bang voor juridische problemen wanneer blijkt dat zij een paard hebben goedgekeurd en het dier is een jaar later kreupel. Het is zelfs voorgekomen dat mensen een jaar garantie wilden op hun paard.”

Graag tot 19 januari!

Na een demonstratie door stalruiters Stefanie van den Brink en Dominic Webb in de ruime buitenpiste was het tijd om op te warmen in de mooi gedecoreerde stallen. Sentower Park en Ashford Farm; bedankt voor de warme onthaal. We danken alle gasten voor het komen en zien jullie graag bij ons aankomende event; het fokkerijforum tijdens Indoor Drachten. Dit vindt plaatst op 19 januari aanstaande.

 

Veulens verwacht in 2018

Wij verwachten volgend jaar de onderstaande veulens:

* Shaffira (Heartbreaker x Corland): Balou du Rouet (ET) en Kashmir van Schuttershof (ET)
* Cornet-terma (Cornet Ob. x Guidam): Colman (ET) en Quabri d’Isle
* Content-terma (Contendro I x Guidam): Halifax van Kluizenbos

Zandigo TS wint Grand Prix Leszno

Phillip Schober zadelde de jonge Lupicor zoon in Leszno voor een mooie rubriek in Leszno.
Zandigo TS en Phillip wisten bijna een halve minuut voorsprong te blijven op de nummer 2.

www.terschurepaarden.nl

Gerco en Glock’s Dobelensky TS in de prijzen

Glock’s Dobelensky TS is met Gerco aan de start gekomen tijdens het mooie concours Jumping Maastricht. Daar kwam het duo o.a.in het 150 aan de start. Gerco heeft met de jonge Cornet zoon foutloos te blijven en een mooie 10e plaats te behalen.

www.terschurepaarden.nl

Vier nieuwe ‘Especiales’ verwacht in 2018

Met nog een paar weken van 2017 voor de boeg, wordt het tijd om vooruit te blikken naar 2018. Ik kijk uit naar de komst van -hopelijk- vier nieuwe talenten uit de Especiale-stam:

– Oklahoma van de Zelm x Titia elite IBOP-spr van Carthago x Especiale pref prest GP-spr van Voltaire (2 x ET)
– It’s A Dream x Inspired by Especiale van Montender x Titia elite IBOP-spr van Carthago (ET)
– Thunder van de Zuuthoeve x Justitia Especiale PROK van Bubalu VDL x Titia elite IBOP-spr van Carthago

Qarley van’t Spieveld, welkome aanvulling voor sport en fokkerij.

onlangs zijn we de gelukkige eigenaar geworden van de jaarling merie Qarley van’t Spieveld. (Harley vdl x Capital x Lys de Darmen)
we hebben haar aangeschaft, met het oog op de sport, en fokkerij toekomst voor onze stal. ze is de 34 volle zus van Echo van’t spieveld de ggk bwp hengst, die in de fokkerij al een aardig woordje meespreekt, en heeft spring prestaties geleverd op het hoogste niveau, ook is ze de 3/4 volle zus van Gentille van’t spieveld die ook fantastische prestaties heeft neergezet op het hoogste niveau. Eigenlijk ”een van de best lijntjes” uit het mooie en kwaliteitsvolle Belgische fokgebied.
Daarnaast is qarley van’t speveld de laatste vrouwelijke nakomeling uit de fantastische ”stammoeder” Tequila van’t spieveld.

Bezoek Ashford Farm

Op 28 november bezoekt de DBFS een vujfsterren accomodatie voor topsport en handel: Ashford Farm.

Paarden als Go Easy de Muze (Darragh Kenny), Comanche (Meredith & Markus Beerbaum, AD Clouwni (Marlon Zanotelli), Barnike (Bertram Allen), Nice Stephanie (Penelope Leprevost) en vele andere internationale toppers werden via deze stal verhandeld.

Tijdens ons bedrijfsbezoek zal naast de korte historie van het bedrijf de visie op de springsport belicht worden. We krijgen een kijkje op hoe deze handelstal zijn paarden traint en opleidt maar ook wat ze in een paard zoeken en hoe de fokkerij hier aan kan bijdragen. Al met al hebben we een interessante dag in het Belgische Bocholt voor de boeg!

Houd uw mail in de gaten voor de officiële uitnodiging!

Reservekampioen Holstein heeft Odyssee IV als grootmoeder!

Odyssee IV drachtig van Brantzau heeft een goedgekeurde kleinzoon van Uriko uit een Colman-dochter in Holstein! Deze toplijn van o.a. Casall Ask wordt vertegenwoordigt op ons bedrijf door 3 fokmerries (Blenchi- Faye en Odyssee IV) en levert nu dus de reservekampioen in Holstein na Clarence-C!

Drachtig voor 2018 uit holst 890:
Blenchi van Levisto
Faye van Untouched en
Odyssee van Brantzau

Verwachte veulens 2018 / Fam. van Straaten / Den Ham

1. ZADIACO-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1672452 ) ZANDOR Z – DIARADO – CONCERTO II , drachtig van AGANIX DU SEIGNEUR Z ( OGANO SITTE –CHELLANO )
2. DECIEBELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/283743 ) QUITE EASY – QUATTRO-BURGGRAAF ,drachtig van CORICO Z ( CORIANO Z – CARETANO Z )
3. JUST NOBEL-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1632045 ) ETOULON – CELANO –LIBERO ,drachtig van APARDI ( CORLAND – KANNAN )
4. HEREUSA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1490730 ) CORLAND – HORS LA LOI –BURGGRAAF drachtig van EIVIS TER PUTTE ( DIAMANT DE SEMILLY – QUIDAM DE REVEL )
5. JOLIE-S (https://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1683929 ) CARRERA VDL – CORLAND- DERRICK ,drachtig van GEORGE Z ( KANNAN –CHIN CHIN )
6. JETOUELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1637605 ) CHAMAN – TOULON –CELANO ,drachtig van JENSON VAN ‘T MEULENHOF ( VAGABOND DE LA POMME – QUIDAM DE REVEL )
7. FELEONORA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/582500 ) CORLAND – FOR PLEASURE – REBEL Z ,drachtig van NESTOR DE MARIPOSA (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1801447 )
8. JO ELLE-S (https://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1672438 ) ZANDOR Z-TRIOMPHE DE MUZE- LIBERO , drachtig van JENSON VAN ‘T MEULENHOF ( VAGABOND DE LA P.- QUIDAM DE REVEL )
9. JELLEZA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1630827 ) CHAMAN -WARRANT-INDORADO ,drachtig van AREZZO VDL ( CHIN CHIN – HEARTBREAKER )
10. JE SUIS BELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1672442 ) ETOULON – QUITE EASY – QUATTRO ,drachtig van GlOBAL EXPRESS ( ORIENT EXPRESS – LAUDANUM ** )
11. ICARONNE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1571975 ) CARRERA VDL – LORD Z- QUITE EASY ,drachtig van CASALLO ( CASALL – CARTHAGO )
12. JAPITOLA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1639403 ) DIAMANT DE SEMILLY – QUAPRICE – EMILION ,drachtig van OGANO SITTE ( DARCO – AVONTUUR )
13. ANABELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/105024 ) QUASIMODO Z -ZEUS – LE MEXICO ,drachtig van DON DIABLO HX ( VITTORIO – CALVADOS )
14. JONCERTO-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1672444 ) HARLEY – CONCERTO II –ALCATRAZ SON ,drachtig van KENTUCKY VAN ‘T RUYTERSHOF (FOR PLEASURE – DIAMANT DE S.)
15/16.JANASTASIA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1630826 ) DIAMANT DE SEMILLY-CASALL-CANDILLO ,drachtig van AREZZO VDL (CHIN CHIN – HEARTBREAKER ) en EL TORREO DE MUZE (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1551442 ) BY ET
17. IZABELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1600907 ) VERDI – USTINOV –INDOCTRO ,drachtig van AGANIX DU SEIGNEUR ( OGANO SITTE – CHELLANO Z )
18. IBABELLA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1613723 ) MY LORD CARTHAGO – VERDI-CANDILLO ,drachtig van VANNAN (DIAMANT DE SEMILLY – KANNAN ).
19. ANASTASIA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/297739 ) CASALL – CANDILLO – CORRADO ,drachtig van NESTOR DE MARIPOSA ( ELVIS TER PUTTE – BERLIN ).
20. HITOLA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1479968 ) EMILION – CARDENTO –CANDIDAT ,drachtig van ERCO VAN ‘T ROOSAKKER ( DARCO – KANNAN ).
21. ISABELLE III-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1600908 ) QUASIMODO Z -CARDENTO-CALVADOS ,drachtig van NESTOR DE MARIPOSA ( ELVIS TER PUTTE- BERLIN )
22. E TEXAS-S (https://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/401761) VERDI – LUCKY BOY – CARTHAGO ,drachtig van VERDI (QUIDAM DE REVEL –LANDGRAF )
23. IBELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1589634 ) ZAMBESI – HOLD UP PREMIER-NIMMERDOR ,drachtig van CAMARGO (CANTURO-FIT FOR FUN – FOR PLEASURE )
24. HATEUSIE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1490717 ) WARRANT – BERLIN –LE MEXICO ,drachtig van LE BLUE DIAMOND ( PLOT BLUE-DIAMANT DE SEMILLY-CARTHAGO).
25. BELLEZA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/161909) INDORADO-LIBERO-BURGGRAAF ,drachtig van VIGO d ‘ARSOUILLES ( NABAB DE REVE – FLEURI DU MANOIR )
26. ARUSA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/428032 ) BERLIN – LE MEXICO – LUCKY BOY ** ,drachtig van DUCATI VAN ‘T SCHUTTERSHOF ( KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF – TENOR MANCIAIS )

VERWACHTE VEULENS 2018 / FAMILIE VAN STRAATEN DEN HAM

1. ZADIACO-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1672452 ) ZANDOR Z – DIARADO – CONCERTO II , IN FOAL TO AGANIX DU SEIGNEUR Z ( OGANO SITTE –CHELLANO )
2. DECIEBELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/283743 ) QUITE EASY – QUATTRO-BURGGRAAF ,IN FOAL TO CORICO Z ( CORIANO Z – CARETANO Z )
3. JUST NOBEL-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1632045 ) ETOULON – CELANO –LIBERO ,IN FOAL TO APARDI ( CORLAND – KANNAN )
4. HEREUSA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1490730 ) CORLAND – HORS LA LOI –BURGGRAAF ,IN FOAL TO EIVIS TER PUTTE ( DIAMANT DE SEMILLY – QUIDAM DE REVEL )
5. JOLIE-S (https://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1683929 ) CARRERA VDL – CORLAND- DERRICK ,IN FOAL GEORGE Z ( KANNAN –CHIN CHIN )
6. JETOUELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1637605 ) CHAMAN – TOULON –CELANO ,IN FOAL TO JENSON VAN ‘T MEULENHOF ( VAGABOND DE LA POMME – QUIDAM DE REVEL )
7. FELEONORA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/582500 ) CORLAND – FOR PLEASURE – REBEL Z ,IN FOAL TO NESTOR DE MARIPOSA (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1801447 )
8. JO ELLE-S (https://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1672438 ) ZANDOR Z-TRIOMPHE DE MUZE- LIBERO ,IN FOAL TO JENSON VAN ‘T MEULENHOF ( VAGABOND DE LA P.- QUIDAM DE REVEL )
9. JELLEZA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1630827 ) CHAMAN -WARRANT-INDORADO ,IN FOAL TO AREZZO VDL ( CHIN CHIN – HEARTBREAKER )
10. JE SUIS BELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1672442 ) ETOULON – QUITE EASY – QUATTRO ,IN FOAL TO GlOBAL EXPRESS ( ORIENT EXPRESS – LAUDANUM ** )
11. ICARONNE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1571975 ) CARRERA VDL – LORD Z- QUITE EASY ,IN FOAL TO CASALLO ( CASALL – CARTHAGO )
12. JAPITOLA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1639403 ) DIAMANT DE SEMILLY – QUAPRICE – EMILION ,IN FOAL TO OGANO SITTE ( DARCO – AVONTUUR )
13. ANABELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/105024 ) QUASIMODO Z -ZEUS – LE MEXICO ,IN FOAL TO DON DIABLO HX ( VITTORIO – CALVADOS )
14. JONCERTO-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1672444 ) HARLEY – CONCERTO II –ALCATRAZ SON ,IN FOAL TO KENTUCKY VAN ‘T RUYTERSHOF (FOR PLEASURE – DIAMANT DE S.)
15/16.JANASTASIA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1630826 ) DIAMANT DE SEMILLY-CASALL-CANDILLO ,IN FOAL TO AREZZO VDL (CHIN CHIN – HEARTBREAKER ) AND EL TORREO DE MUZE (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1551442 ) BY ET
17. IZABELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1600907 ) VERDI – USTINOV –INDOCTRO ,IN FOAL TO AGANIX DU SEIGNEUR ( OGANO SITTE – CHELLANO Z )
18. IBABELLA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1613723 ) MY LORD CARTHAGO – VERDI-CANDILLO ,IN FOAL TO VANNAN (DIAMANT DE SEMILLY – KANNAN ).
19. ANASTASIA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/297739 ) CASALL – CANDILLO – CORRADO ,IN FOAL TO NESTOR DE MARIPOSA ( ELVIS TER PUTTE – BERLIN ).
20. HITOLA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1479968 ) EMILION – CARDENTO –CANDIDAT ,IN FOAL TO ERCO VAN ‘T ROOSAKKER ( DARCO – KANNAN ).
21. ISABELLE III-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1600908 ) QUASIMODO Z -CARDENTO-CALVADOS ,IN FOAL TO NESTOR DE MARIPOSA ( ELVIS TER PUTTE- BERLIN )
22. E TEXAS-S (https://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/401761) VERDI – LUCKY BOY – CARTHAGO ,IN FOAL TO VERDI (QUIDAM DE REVEL –LANDGRAF )
23. IBELLE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1589634 ) ZAMBESI – HOLD UP PREMIER-NIMMERDOR ,IN FOAL TO CAMARGO (CANTURO-FIT FOR FUN – FOR PLEASURE )
24. HATEUSIE-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1490717 ) WARRANT – BERLIN –LE MEXICO ,IN FOAL TO LE BLUE DIAMOND ( PLOT BLUE-DIAMANT DE SEMILLY-CARTHAGO).
25. BELLEZA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/161909) INDORADO-LIBERO-BURGGRAAF ,IN FOAL TO VIGO d ‘ARSOUILLES ( NABAB DE REVE – FLEURI DU MANOIR )
26. ARUSA-S (https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/428032 ) BERLIN – LE MEXICO – LUCKY BOY ** ,IN FOAL TO DUCATI VAN ‘T SCHUTTERSHOF ( KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF – TENOR MANCIAIS )