Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

DBFS zet fokkers in the spotlight

Het is een rare tijd. We mogen geen evenementen organiseren of bezoeken, de sport ligt stil, het keuringsseizoen verloopt anders dan we gewend zijn en er komt geen tot weinig bezoek op het pad. Het is daarom nu belangrijker dan ooit om goed zichtbaar te zijn op internet en sociale media.

De DBFS helpt haar leden hier graag een handje mee. Wij willen al onze leden in de spotlights zetten op onze Facebook-pagina en de site. Informatie hierover ontvangen leden via de mail. We kijken uit naar mooie fokkersverhalen!

De teksten worden ook op de site gepubliceerd.
De categorie ‘in the spotlight’ vindt u hier.

Celena Kok

Een van onze jongere leden is Celena Kok, de 22-jarige fokt privé met twee á drie merries per jaar en is op Facebook te vinden onder de naam Stoeterij Supreme.
 
Celena wil paarden fokken met een mooi exterieur en een top instelling. “Ik vind karakter heel belangrijk in een paard, dat zorgt er deels voor dat je aan de overkant komt. Ik wil juist met bewezen hengsten fokken, want daaruit kan je ook opmaken wat goede combinaties zijn en heb je toch meer ‘zekerheid’.”
 
De interesse in fokken was er altijd al alleen de middelen nog niet. “Door stage’s gedaan te hebben bij goede fokkers heb ik kennis op kunnen doen. Ik heb zo mee kunnen maken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Toen ik een aanbod voorbij zag komen van een fokmerrie moest ik deze aannemen, ik was gelijk enthousiast over Ciodine (Vermont x Voltaire)!
 
Dit jaar verwachtte Celena twee veulens. “Ik had de hoogste verwachting van de Bamako de Muze uit Ciodine. Het was een prachtig gebouwde merrie met onwijs lange benen! Helaas heeft ze het niet kunnen overleven. Ik verwacht nog een Andiamo Semilly uit mijn merrie Gerdy (ster, sport v. Zirocco Blue x Kaiserstern xx). Hier verwacht ik ook veel van, we gaan zien wat de toekomst brengt!
b93b705c-84dd-45d8-81fc-563c764f017c

Gerdy v/d Elsakker Foto: Celena Kok

 

d55783cf-e894-49ee-b0ff-dbfd56aaf906

Vos: Ciodine, schimmel: Gerdy v/d Elsakker Foto: Celena Kok

 

26b4df46-aba4-4c0e-b284-9dc653ba979c

Ciodine met haar Bamako de Muze veulen Foto: Celena Kok

 

Albert en Monique Koobs

Albert en Monique Koobs runnen samen Stal Koobs. Hier fokken zij privé met twee merries. “Ons doel is om mooie, bovengemiddelde en gezonde springpaarden te fokken voor de (top)sport. Wij fokken met een stam waar sport in verankerd zit, zowel bij merrie als hengst.” Golden Eye K (ster prok sport Quality Time TN x Habsburg) is hun beste merrie, dit jaar kreeg zij een hengstveulen van Mumbai van de Moerhoeve.

“Ieder jaar probeer je kritisch te kijken naar de merrie en de beschikbare hengsten. Beide merries zijn door ons zelf naar het sportpredikaat gereden. Dus we moeten open staan voor de sterke en minder sterke punten van de merrie en nafok. Waardoor we ieder jaar een verbetering krijgen ten opzichte van het jaar ervoor.”

Neem voor meer informatie contact op met Albert en Monique Koobs
E-mail stalkoobs@gmail.com
Telefoonnummer: +31(0)6-15951294

20200506153332_img_6163

Philippe’s Power of Gold, Mumbai van de Moerhoeve x Quality Time TN. Foto: Stal Koobs

galaxy-k-met-albert-dbfs

Galaxy K, Elite, Sport springen, met daarvoor 3x prestatie in de stam. Foto: Stal Koobs

inshot_20200522_151222461

Golden Eye K, Ster, Sport springen, PROK, met daarvoor 4 x prestatie. Foto: Stal Koobs

Foto’s: Stal Koobs

Nicole Barendregt Ros

We trappen af met Nicole Barendregt Ros. Deze Noord-Hollandse onderneemster fokt privé met een á twee merries per jaar.  Ze is sinds 2017 lid van de DBFS. Haar doel is om vooruit te gaan in de fokkerij en een modern sportpaard met capaciteiten voor het hogere werk te fokken. Daarom wil ze eigenlijk alleen de merries aanhouden, ook al is dat soms moeilijk.

Nicole vindt Tripolie V (Preferent, Prestatie Calvados X Equador)haar beste merrie, zij heeft al eens een Vion-winnaar en twee 1.60 paarden gebracht. “We hebben op dit moment een hele fijne driejarige bloederige Grandorado uit Tripolie V. Vorig jaar hebben wij er dan ook voor gekozen om nog een keer terug te dekken met Grandorado en gelukkig hebben we nu een merrieveulen.”

“Verder heb ik hoge verwachtingen van Hind V (Elite, PROK, Sport Mylord Cartago x Van Gogh x Animo) haar moeder Dena Sienne springt op dit moment op 1.60-niveau en liep in 2017 het EK mee bij de junioren. Hind V zelf loopt op 1.40-niveau. We hebben haar eenmalig gespoeld waar we nu een tweejarige Balou du Rouet merrie van hebben. En dat is toch echt wel een aparte in alle opzichten!”

Neem voor meer informatie contact op met Nicole Barendregt Ros
E-mail: nicole@ruiterendier.nl
Telefoonnummer: 06-83655440

grandorado-veulen-2020

Grandorado X Equador X Calvados merrieveulen van 2020

hind

Hind V Mylord Carthago X Van Gogh X Animo

myberostar

Myberostar driejarige Grandorado ruin.

Foto’s in eigendom van Nicole Barendregt Ros

Tobago Z x Nabab uit ELOTTIE W lijn

Geboren: zwartbruin hengstveulen van Tobago Z uit Gracelottie van Nabab de Rêve.
Een echte eyecatcher !
Gracelottie is ook de moeder van King Pleasure, kampioen AES hengstenkeuring.
Verdere moederlijn: Carolus II x Libero x Ramiro x Farn x Marco Polo x Sinaeda.
De Libero moeder is ook de moeder van Vindicat W, gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Londen.

Norella TS dragend van Dominator!

Onze merrie Norella TS is dragend gescand van Dominator. Norella TS is: Verdi TN x Air Jordan x Lupicor
Corolla TS (Air Jordan) bracht al de ggk hengst Go-On TS (Corlensky) die nu 1.40 springt in Tsjechie
Worella TS (Lupicor) bracht oa:
BRAYN TS 1.50m-spr
DONDERSTEEN TS 1.40m-spr
ESCOBAR TS 1.50m-spr
FORSIGHT TS Z-spr/1.30m

Pialottie W, zus van twee 1.60 paarden

Geboren: Pialottie W. Vader is Grandorado TN. Moeder is Oklahoma II W, ook moeder van VIndicat W, teamgoud op de Olympische Spelen in Londen.
Een droomafstamming die Pialottie W: Grandorado x Libero x Ramiro x Farn x Marco Polo x Sinaeda. Alle genoemde merries zijn prestatiemerrie en de stam grossiert in het leveren van Grand Prix paarden, die 1.60 m springen op 5 sterren niveau.

HV H&M Extra x Stam Libero H

Vandaag geboren een hengst veulen van H&M Extra uit de merrie Babette de la Vie.
H&M Extra is een fantastische combinatie van Berlin x Heartbreaker.
Babette de la vie is de moeder van het internationale springpaard Lady Beth de W&S,
zuster van Agrovorm’s red label, Belaika de la vie en de grand prix springende Chivas c.
Babette de la vie komt uit de zuster van niemand minder dan de legendarische Libero H.

HV Chilli Willi x Berlin x Libero H

Afgelopen week bracht onze Berlin merrie een mooi hengstveulen van Chilli Willi. Uit een stam waar meerdere internationale paarden uit komen. #Chilli Willi x Berlin x Libero H

Veulens fam Voort

In een door Rolex georganiseerde competitie werden Jeroen Dubbeldam en Zenith gekroond tot de beste ruiter-paard combinatie all time.

Twee zussen van Zenith brachten nu allebei een merrieveulen.

Elascha (Namelus) van Harley VDL.

Ischa (Lordanos) van Eldorado vd Zeshoek.

Omdat wij inmiddels 8 merries hebben uit de Zenith lijn, krijgen deze beide veulens een andere eigenaar. Of aan huis of in de veiling.

Very Nouvelle (Heartbreaker) gaf een hengstveulen van Comthago VDL. Very Nouvelle is prestatie net als haar volle zus Uvelle. Ook de tweede moeder is prestatie. De derde moeder is een zus van Handel (Wolfgang) die o.a. drie keer de wereldbeker finale sprong.