Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Cornet Obolensky mare is born

The 6th of Februar the Cornet Obolensky is born
Were very glad with this beautiful mare from the dameline of Nikita van Heemstede.

Glock’s Dobelensky TS in de prijzen

Afgelopen weekend kwam Gerco Schoder met Glock’s Dobelensky TS aan de start in het Oostenrijkse Treffen.
Gerco zadelde de jonge Cornet zoon voor mooie 1.50 rubrieken. Op 2 februari kon hij plaats nemen om het podium, een mooie 2e plaats.
op 3 februari behaalde dit duo een mooie 5e plaats.

Zijn zus Jeleste TS (Berlin) verwacht dit jaar een veulen van Classico TN (Cornet Obolensky)

www.terschurepaarden.nl

Uitblinker Lieveling Especiale aangewezen

Het doel is behaald met Lieveling Especiale! Deze zoon van de interessant gefokte Jilbert van ’t Ruytershof heb ik gefokt uit de elitemerrie Titia (Carthago uit de Grand Prix-merrie Especiale v.Voltaire) en maakte een geweldige indruk in de tweede bezichtiging. Met zijn inzicht, snelle reflexen, extra lichaamsgebruik, techniek en atletisch vermogen behoorde hij tot de publieksfavorieten. Ook de hengstenkeuringscommissie zag zijn kwaliteiten en heeft hem aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Lieveling is inmiddels verkocht aan Egbert Schep, naar wie hij binnenkort zal vertrekken.

Led Zeppelin V&V (Diamant de Semilly) naar verrichtingsonderzoek

Led Zeppelin V&V VDL is aangenomen voor het verrichtingsonderzoek.
De hengst is in eigendom van VDL stud, en door ons gefokt uit onze Heartbreaker merrie Very Nouvelle.
De jury roemde de hengst om zijn vermogen en type. Led Zeppelin is genetisch de volle broer van Vinci de Beaufour die nu al 1.55m springt onder Yves Houtackers. Uit deze stam verwachten wij dit jaar 5 veulens. Waaronder een Zirocco Blue uit Very Nouvelle.
Familie Voort

Eric van Eijk nieuwe voorzitter Dutch Breeders Foundation of Show jumpers

De DBFS heeft zondag 13 januari afscheid genomen van voorzitter Jan Kroes. Na een bestuursperiode van maar liefst 12 jaar, waarvan drie jaar als voorzitter, vond Jan het tijd voor iets nieuws. De organisatie heeft in Eric van Eijk een volwaardig opvolger gevonden. Eric is geen onbekende van de fokkersclub, zo was hij was betrokken bij de oprichting van de DBFS en de DBFS Sale.

Eric woont in Bodegraven en heeft vier kinderen. Hij deelt de passie voor paarden mat zijn partner Lydie van Ieperen. De nieuwe voorzitter heeft mooie plannen met de DBFS. “Ik wil zo veel mogelijk jonge mensen enthousiasmeren voor de fokkerij. Dit is komend jaar een speerpunt voor onze mooie vereniging. Verder gaan we door met het organiseren van mooie activiteiten voor onze leden.”

De DBFS biedt een platform voor fokkers met als doel de Nederlandse springpaardenfokkerij in de breedste zin van het woord te stimuleren en te verbeteren. Zo’n zes keer per jaar worden er activiteiten georganiseerd.

Te verwachten veulens

Als alles voorspoedig verloopt worden er dit jaar op Stoeterij Beltmanshoeve twaalf spring- en dressuurveulens geboren. Het
gaat om nakomelingen van de hengsten Governor-STR., Ferdeaux, Daily Dream, Fürst Toto, Henkie, Jersey, Berlin, Il Est Balou, Jardonnay VDL en Kallmar VDL.

Dressuurveulens:
Daily Diamond x Inegra Fortuna (Negro x Florencio)
Governor-STR. x Etione Fortuna (Florencio x Rubiquil)
Ferdeaux x Gerendy (Tango x Jazz)
Just Wimphoff x Kerlouan-STRH. (Bordeaux x Jazz)
Jersey x Orleans (Jazz x Ulft)
Fürst Toto x Edelweiss-STR. (Zhivago x Jazz)
Henkie x Kurelie Fortuna (Giovanni x Rubiquil)
Henkie x Jolivia (Fairytale x Ampère)

Springveulens
Berlin x Iroccalavsca Fortuna (Zirocco Blue x Verdi)
Kallmar VDL x Jessilavsca Fortuna (Durango x Padinus)
IL Est Balou x Ginja (Verdi x Colandro)
Jardonnay VDL x Zwinging Alpha (Fighting Alpha x Aram)

www.stoeterijbeltmanshoeve.com

De in Schoorl geboren hengst Jaloubet K (v. Baloubet de Rouet x Krista) goedgekeurd voor dekdienst in Holstein

Op de januari keuring in Holstein zijn vier hengsten van Nederlandse eigenaren via het ‘Zuchtversuch’ goedgekeurd voor de Holsteiner dekdienst. Het gaat drie hengsten van de VDL Stud: de reservekampioen van Oldenburg-International For Treasure VDL (v. For Pleasure), de in Hannover geprimeerde For Friendship VDL (v. For Pleasure) en de Cees Klaver gefokte Zangersheide goedgekeurde Jaloubet K VDL (v. Balou du Rouet). Team Nijhof kreeg Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) goedgekeurd.

De VDL Stud maakte dit najaar op de Duitse hengstenkeuringen goede sier met twee nakomelingen van de nummer 1 van de HorseTelex Results Wereldranking, For Pleasure. In Hannover met For Friendship VDL (mv. Stakkato Gold) en in Oldenburg met For Treasure VDL (mv. Carthago), die het reservelint kreeg omgehangen, maar in de ogen van velen de kampioen had moeten zijn. De in 2017 voor Zangersheide goedgekeurde Jaloubet K (Baloubet du Rouet x Krista moeder van 4 goedgekeurde zonen Taloubet Z; Big Star JR KZ en Nadal Hero ) sloot eind vorig jaar zijn 50-dagentest in Neustadt-Dosse met een 8,08 af.

Elite Sport dressuur uit Keur Sport dressuur

Erg blij met de nieuwste aanwinst:
Universall Elite Sport-dressuur prok uit een Zzl Keur Sport-dressuur merrie.

Verdi x moeder van VINDICAT W = NOVALOTTIE W

Hulde aan VERDI TN in het winnende team in Praag.
Wat zijn we blij met ons merrieveulen NOVALOTTIE W van VERDI TN uit OKLAHOMA II W van LIBERO.
Haar zoon VINDICAT W zat in het gouden team op de Olympische Spelen in Londen.
Over springgenen gesproken!!!!!,

Michael Greeve met Big Star JR KZ winnen weer de Sentower Park Grand Prix

Na eerdere overwinningen dit jaar in april Kronenberg, augustus te Ommen en ook al eerder november Sentower Park te Opglabbeek was dit de vierde overwinning voor Big Star JR KZ.
79 Deelnemers streden om de ereplaatsen, na de 1e omloop bleven er 16 deelnemers over voor de barrage met 9 hindernissen in het 330 m lange parcours.
Na een spannende barrage klonk het Wilhelmus voor Michael Greeve die als laatste starter in de snelste tijd 41,20 sec finiste met de door Cees Klaver gefokte zoon van Big Star
De Amerikaan Michael Hughes volgde als runner-up aan boord van zijn Belgische warmbloedruin, Jackson vd Bisschop (Flipper d’Elle). Hughes hield ook de tijd in minder dan 42 seconden. Ellen Whitaker uit Groot-Brittannië rondde het podium af in het zadel van haar 9-jarige Jack van ‘t Kattenheye (Diabeau).
1. Michael Greeve -Big Star Jr KZ
2. Michael Hughes – Jackson vd Bisschop
3. Ellen Whitaker – Jack Van ‘t Kattenheye.
Meer nieuws te vinden op de website.