Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Aanwinst voor fokkerij, ….kinky Music….

Heel erg blij zijn we met de aanwinst Kinky Music, (Vigo D’arsouilles x Goliath) zij is de volle zus van de bekende Funky Music die jarenlang op het hoogste niveau in België heeft gepresteerd met Ann Carton-Grootjans, samen hebben zij menig succes mogen beleven. de moederlijn is klein maar zit bomvol goede sportpaarden, dit belooft wat voor de toekomst………nu op zoek naar de juiste aanparingen…

Dolblij met dochter Diamanthina van ’t Ruytershof

Na maanden wachten is het dan eindelijk zo ver, mijn nieuwe aanwinst Tiamanthina van de Helle is thuis! Dit fantastische merrieveulen stamt af van Untouchable en is een rechtstreekse dochter van de Grand Prix-merrie Diamanthina van ’t Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago). Deze volle zus van Emerald van ’t Ruytershof bracht zelf al zes internationale springpaarden en vier gekeurde hengsten. Ik ben ontzettend blij met zo’n interessant veulen voor sport en fokkerij, waarvoor grote dank aan haar fokkers Paul Mais en Edith de Reys van Stoeterij van de Helle!

Met DBFS naar Jumping Zwolle

We gaan met de DBFS naar Jumping Zwolle. Naast het genieten van topsport gaan we een rondleiding krijgen van de organisatie zodat jullie als DBFS leden alle ins en outs van een Internationaal 3 sterren evenement te zien krijgen. Op zaterdag 19 oktober a.s. zijn we welkom op Jumping Zwolle, bijgaand het definitieve programma. We krijgen een kijkje achter de schermen tijdens dit mooie concours.

Programma
16.00 uur ontvangst op de VIP
16.30 uur Rondleiding en kijkje achter de schermen Jumping Zwolle

Aansluitend op de VIP, een volledige avond verzorgd topsport kijken onder het genot van een dinerbuffet en drankarrangement inclusief borrelhapjes. Deze avond staat de CSIYH1* finale Youngster Tour (einde van de middag), de CSI3* Finale Medium Tour (18:30 uur) en Charity Jumping (aansluitend) op het programma.

Eigen bijdrage
Let op, de eigen bijdrage bedraagt € 25,00 (dit is inclusief entree en parkeren).

Locatie
IJsselhallen Zwolle
Rieteweg 4
8011 AB
Zwolle

Aanmelden
Opgeven kan door een e-mail te sturen naar info@dbfs.nl, geeft u daarbij ook aan met hoeveel personen u denkt te komen? We hopen u te zien zaterdag 19 oktober a.s.!

4 jarige merrie Birte Star KZ verkocht tijdens Auction of Young Showjumpers

Tijdens de 2e editie van The Youngsters – Auction of Young Showjumpers te Eemnes, gehouden op de Waaij Stud, werd de door Stal Klaver gefokte merrie Birte Star KZ verkocht. De talentvolle 4 jarige dochter van Big Star Jr KZ x Carolus II x Carrado I sprong patent over de hindernissen en vond een nieuwe eigenaar voor € 40.000,00. Meer info over nakomelingen van de top gefokte Big Star Jr KZ, met de wereldberoemde Olympische genen van Big Star en de Polydor – dochter Krista beter bekend als de moeder van Taloubet Z, is te vinden op de website van Stal Klaver.

4 Veulens uit ELOTTIE W stam voor 2020

Uit onze prestatie lijn met stammoeder ELOTTIE W van Ramiro x Farn x Marco Polo verwachten wij in 2020:
* GRANDORADO TN uit Oklahoma II W van Libero x ELOTTIE W. Oklahoma II W gaf ook VINDICAT W, teamgoud op de Olympische spelen in Londen en winnaar van de American Gold Cup
* TANGELO VAN DE ZUUTHOEVE uit Hylottie van Wegen Z van Nabab de Rêve x Libero x ELOTTIE W.
* TOBAGO Z uit Gracelottie van Nabab de Rêve x Carolus II x Libero x ELOTTIE W
* VERDI TN uit Berlottie W van Emilion x ELOTTIE W
Wij kijken ernaar uit!

2020: Jilbert van ’t Ruytershof x Carthago

De aanhouder wint, zeggen ze dan! Deze zomer konden we gelukkig een embryo spoelen van de Grand Prix-hengst Jilbert van ’t Ruytershof uit Titia (Carthago uit de Grand Prix-merrie Especiale v.Voltaire). Drie jaar geleden leverde deze combinatie de hengst Lieveling Especiale op, en hij werd begin dit jaar aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek na tweemaal een zeer overtuigende verrichting bij het vrij springen. Hopelijk kan ik volgend jaar opnieuw een springtalent uit deze combinatie verwelkomen!

Poker de mariposa x Clinton x Libero H x Ramiro

Vandaag heeft u de kans om dit prachtige hengstveulen te kopen op de prinsjesdagveiling.
Poker de Mariposa x Clinton x Libero H x Ramiro x Jasper x Voltaire
Moeder is zus van o.a.: grand prix-paard Zandigo TS en de 1.50 springende Unicim’s Jumpy.

Paard

Stoeterij Tiji & Stoeterij van de Helle

Op zaterdag 28 september zijn we welkom op twee befaamde stoeterij omgeving Mechelen (B).

Stoeterij Tiji

Tiji staat voor de fokkerij van Tim van Tricht en Jill Smits, een fokkerij die al veel prijzen in de wacht wist te slepen. Bekende fokproducten zijn onder anderen Garfield de Tiji, Bull Run’s Faustino, Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero en Flinstone de Tiji.
Bijzonder aan hun fokkerij is dat ze de paarden niet alleen zelf fokken, maar ook zelf smeden (Tim is immers hoefsmid), opfokken en opleiden (door Jill). En dat tot het hoogste niveau!

Afgelopen januari is Tim toegetreden tot de befaamde BWP hengstenkeuringscommissie. Er staat ons een mooie excursie te wachten. We mogen kennismaken met hun veulens van dit jaar (veelal ET), waarvan enkele van hun eigen hengst. Maar ook van jonge paarden en de moeders die rustig voorbereid worden voor de sport.

Tim en Jill zullen zelf veel input geven over hun idee van sport en fokkerij. Hierbij zullen ze ondersteund worden door gastspreker Bert Pouvé. Prouvé, bondscoach voor Estland, succesvol opleider, springruiter en handelaar.  Onder het bezielend oog van Stijn van Campenhout, organisator van de befaamde Woodlands, en Veiling Jumping Mechelen, zullen we de discussie gaande houden. Tevens heeft Stijn van Campenhout met zwager Niels Bruynseels samen paarden in fok, opfok en sport.

Stoeterij van de Helle

Als tweede adres zijn we welkom op Stoeterij van de Helle, Op deze prachtige locatie staan ongeveer 15 hengsten gestald. Ze zijn onder het kennis oog van Paul Mais en Edith Dereys zelf gefokt of gekocht als veulen, jong paard of (net) gekeurde hengst. En met succes! Enkele klinkende namen: Jilbert van t Ruyterhof, Echo van t Spieveld,  Carlow van de Helle, momenteel uitgebracht door oa Monique van de Broek (dochter van HK KWPN commissielid Henk van de Broek).  Maar ook nieuwe sterren aan het firmament mogen niet ontbreken in dit rijtje: Ascot van de Helle, Casello van de Helle, Casillas van de Helle, Cayene van de Helle, Comthago van de Helle en Quilep van de Helle allen veelbelovende jonge hengsten.

Mensen die fokken met hun hengsten worden gekoesterd, en door producten via Hippomundo te volgen worden zij bekend gemaakt met het grote publiek via sociale media.
Als gastspreker hebben we Herman Bode bereid gevonden. Herman kennen we als oud-voorzitter van de BWP hengstenkeuringscommisie. Heden ten dagen keurt hij veelal veulens en fokmerries.

Compleet verzorgd

Voor de inwendige mens zal worden gezorgd. (Tijdens de lunch genieten we van typische Belgische specialiteiten als friet met stoofvlees en hamburgers.) Na afloop kunnen we bij Stoeterij Van De Helle in de buurt dineren. Dit is op eigen kosten. Geeft u bij uw aanmelding aan of u ook mee gaat dineren?

Aanmelden

Leden van de DBFS kunnen met maximaal twee personen kosteloos deelnemen aan deze activiteit. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dbfs.nl.

Vermeld in uw mail met hoeveel personen u wenst te komen en of u na de activiteit op eigen kosten mee wilt dineren. U ontvangt een bevestiging per mail als wij uw aanmelding hebben ontvangen.

Wij hopen u te ontmoeten op 28 september!

Indicator ( Q Breitling ) winnaar op CSI Peelbergen

Frank Buitenhuis heeft met de 6-jarige ruin Indicator ( Q Breitling x Rash R ) de Kronenbergerhof Prix gewonnen op het CSI Peelbergen.
Het betreft hier een CSIYH 1 * wedstrijd in two phases 1.20 m- 5 yrs/ 130 m -6yrs.

Met DBFS naar Veulenveiling Prinsjesdag

The power of performance

Geheel volgens traditie wordt op de derde dinsdag van september Veulenveiling Prinsjesdag georganiseerd. Op dinsdag 17 september trapt de organisatie af met de springveiling, die plaatsvindt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het bestuur van de veiling nodigt leden van de DBFS van harte uit om de presentatie en de veiling bij te wonen.

Na de presentatie is er nog een rondleiding door de stallen. Daarna begint de veiling. De gasten van de DBFS kunnen dan plaatsnemen op de tribune. (Gasten die in het bezit zijn van een VIP-kaart kunnen uiteraard gewoon het VIP-terras op.)