Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Glock’s Dobelensky TS met Gerco Schroder overwinning in het 1.45!

Afgelopen weekend is Gerco Schroder afgereisd naar het Oostenrijkse Treffen. Hij zadelde de 10 jarige ruin Glock’s Dobelensky TS (Cornet Obolensky). 1 feb. 140 4e plaats, 2 feb. 140 12e plaats en op 3 feb. wist Gerco Glock’s Dobelensky TS naar zijn 1e overwinning te sturen in het 145.

Trots op ons fokprodukt!

Eerste internationale overwinning voor BCO Milton Z v. Mylord Carthago

Zondag was er een eerste overwinning voor Pim Mulder en onze hengst BCO Milton Z v. Mylord Carthago x Shakira Z v. Sandro Boy
op het CSI YH 7 jr. finale in Opglabeek.
Drie weken terug moesten ze nog genoegen nemen met een prima 2e plaats in de 1* GP te Drachten,
maar nu was er d.m.v. een perfect gereden barrage wel de verdiende overwinning.!!
Wij als fokker van deze Z- goedgekeurde hengst zijn bijzonder trots op dit fantastische paard en zijn berijder.

Big Star KWPN Stallion of the Year

De imponerende Big Star kwam speciaal uit Engeland naar zijn geboorteland om de titel KWPN Stallion of the Year 2017 in ontvangst te nemen. Voor de huldiging werd ook de fokker van Big Star, Cees Klaver uitgenodigd, samen met voormalig eigenaar Egbert Schep. Cees Klaver is ook de fokker van zijn goedgekeurde zoon Big Star Jr KZ . Big Star trad vandaag onder gelegenheidsruiter Pieter Keunen de ring binnen en hinnikte direct het publiek toe. Nick Skelton gaf al eens aan in een interview dat dit een vaste rite is van de hengst die graag in de schijnwerpers staat. Via een videoboodschap was er ook een woord van Nick Skelton: “Het is een zeer grote eer dat Big Star de titel KWPN Stallion of the Year in ontvangst mag nemen. In mijn veertigjarige internationale loopbaan heb ik het geluk gehad veel goede paarden te mogen rijden, maar Big Star is absoluut mijn nummer 1. Als ik hem een cijfer tussen één en tien moest geven, dan gaf ik hem op ieder onderdeel een elf.” Een filmpje van de winnende rit in Rio, bracht het publiek en fokker Cees Klaver zichtbaar in vervoering. Big Star, de hengst met het hart van een leeuw, sprong hier ongeëvenaard naar olympisch goud met zijn 58-jarige ruiter Nick Skelton. Een onvergetelijk moment en een kroon op zowel het werk van de combinatie als de fokkerij van Klaver. Cees Klaver uit Schoorl fokte de inmiddels vijftienjarige Quick Star-nakomeling uit Jolanda prestatie sport-spr (v.Nimmerdor), die zelf op 1.35m niveau actief was. Al op achtjarige leeftijd won de fenomenale bruine hengst grote prijzen. Er volgden later nog vele zeges in onder andere de Grote Prijs van Aken, Rome en Hamburg, maar ook het teamgoud in de Olympische Spelen van Londen. In het najaar van 2012 werd de hengst erkend door het KWPN. Big Star is de enige KWPN’er met de titel paard van het Jaar en Hengst van het Jaar.
Video en foto’s te vinden op de website van Stal Klaver

Escobar TS Podiumplaats in Drachten

Daan van Geel kwam afgelopen weekend aan de start in Drachten met Escobar TS (Air Jordan). Op donderdag behaalde dit duo het podium door een mooie 3e plaats te behalen in het 1.40. Zaterdag was goed voor een 12e prijs in het 1.45.

Zandigo TS in de prijzen in Leipzig

Afgelopen week wist de jonge Lupicor zoon Zandigo TS onder Phillip Schober in Leipzig een mooie 4e plaats te behalen in het 1.45.

Terugblik: DBFS Fokkerijforum tijdens Indoor Drachten

De DBFS organiseerde op vrijdag 19 januari het Fokkerijforum tijdens Indoor Drachten. Voorafgaande aan de laatste proef van die dag gingen vijf panelleden met elkaar in gesprek over de toekomst van de Nederlandse springpaardenfokkerij.

Dierenarts Waling Haytema, hengstenhouder Janko van de Lageweg, ruiter en handelaar Hendrik Jan Schuttert, fokker en selecteur bij Veulenveiling Borculo Floris van Leuken en KWPN-inspecteur Bart Henstra namen plaats in het panel. Anne Meester was deze avond de gespreksleider. Verschilldende stellingen over Fokkerij, hengstenselectie, merrielijnen, sport, gezondheid en handel passeerde de revue.

Hendrik Jan Schuttert meent dat we eigenlijk later zouden moeten beginnen met het goedkeuren van hengsten, en dat fokkers de maat van hun fokproducten niet uit het oog moeten verliezen. Floris van Leuken attendeerde ons er op dat sport in de moederlijn voor potentiële kopers steeds belangrijker wordt. En Waling Haytema wist met zijn uitspraken over de beste leeftijd om te beginnen met beleren heel wat tongen los. Binnenkort verschijnt hierover een artikel in De Hoefslag. De foto’s die Digishots maakte geven een mooi beeld van de avond.

Taloubet Z(video) neemt afscheid met een amazing overwinning in Leipzig.

De in het Noord Hollandse Schoorl geboren  Taloubet Z (v.Galoubet) onder Christian Ahlmann,   neemt vandaag  afscheid in Leipzig op 18 jarige leeftijd met een fantastische overwinning met de snelste tijd in de barrage!!  Leipzig…. de plaats waar hij in het begin van zijn carrière in 2011  al de Fei Wereldbekerfinale won.

Het commentaar door Taloubet’s fokker Cees Klaver meteen na de overwinning;  ”Wat ging het hard en van de een na laatste hindernis, naar de laatste kwam hij om de hoek alleen maar gas naar voren. Christian gooide zijn cap de lucht in, zo blij en Judy Ann stond te huilen op de tribune. Een mooier afscheid kan je een paard niet geven. Verdient gewonnen.” 

Meer info over de moederlijn Taloubet te vinden op de website van Stal Klaver

Dwivoli van de Groote Kamps bij beste 10 van 2017

Dwivoli van de Groote Kamps (ster) scoorde tijdens de laatste IBOP van 2017 in Tolbert 82,5 punt. Daarmee behoort zij tot de 10 best presterende IBOP springmerries van 2017. Dwivoli is een dochter van Denzel van ’t Meulenhof uit de halfbloed merrie Wievoli (sport (spr.) ster) (Roven XX x Damiro x Amor) die zelf 1.40 heeft gelopen. Wievoli is de halfzus van het GP paard Presley Boy (Concorde x Damiro). Deze hengst werd in juli 2010 door de hippische federatie van Saoudi Arabie voor $6.000.000,= gekocht van Jaime Azcarraga. Onder Khaled Al Eid won hij al snel de vijfsterren Grote Prijs van Gijon en finishte hij individueel als twaalfde op de Wereldruiterspelen in Kentucky.
Dwivoli van de Groote Kamps zal de komende jaren geleidelijk worden voorbereid op de sport. Wij hebben grote verwachtingen van haar.

De door Cees gefokte Big Star KWPN Hengst van het Jaar

Het KWPN deed vorig jaar nog enigszins geheimzinnig over de toen in het leven geroepen verkiezing KWPN Hengst van het Jaar (als vervanging van KWPN Paard van het Jaar), maar dit jaar is de uitverkoren hengst drie weken voorafgaand aan de hengstenkeuring al bekend. Olympisch Kampioen Big Star is Hengst van het Jaar 2017 én komt naar de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.
Het fokproduct van Cees Klaver betreedt op de springavond van de hengstenkeuring, donderdag 1 februari, nog eenmaal de ring. Niet met Nick Skelton, maar met een gelegenheidsruiter, zo meldt het KWPN.

Big Star naar Den Bosch
Dit jaar gaat de titel naar een springhengst. Er is één hengst die de harten van alle springliefhebbers sneller laat kloppen: Big Star. In 2017 nam de hengst afscheid van de sport na zijn uiterst succesvolle springcarrière. Reden genoeg om deze krachtpatser een eerbetoon te brengen vanwege zijn ongekende prestaties die hij gedurende vele jaren heeft geleverd, middels de titel Stallion of the Year 2017! De olympisch kampioen van Rio de Janeiro komt speciaal voor de hengstenkeuring even terug naar zijn geboorteland.

Dichter bij fokkerij
De verkiezing ‘Paard van het Jaar’ werd vorig jaar ingeruild voor de hengstenverkiezing. “We wilden dichter bij de fokkerij komen te staan met de Trofee en zo hebben we besloten om ‘Paard van het Jaar’ in te ruilen voor ‘Stallion of the Year’”, liet Charlotte Dekker, hoofd communicatie bij het KWPN, vorig jaar weten aan Paardenkrant-Horses.nl.

Al eerder paard van het jaar
Big Star is straks de enige KWPN’er met beide titels op zak. Hij werd namelijk in 2012 gehuldigd als Paard van het Jaar. Cees Klaver is ook de fokker van zijn Z. gekeurde zoon Big Star JR KZ , halfbroer van de ook door Cees Klaver Taloubet Z bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen van Rio 2016.

Bron: Stal Klaver – KWPN – Horses.nl – Hoefslag

Z springen Hischmiran

Na woensdag 3 januari tijdens de springwedstrijd in Vragender 5e in het L springen 2e in het M springen te zijn geworden, deed amazone Monique Veldhuis zondag 7 januari in Westervoort mee. Ze starte de 6 jarige Warrant dochter Hischmiran x Orlando x Voltaire rustig in het M wat haar een 2e plaats opleverde, onbegrijpelijk hoe makkelijk de Warrant de hindernissen opzoekt. Waarna Monique de Warrant nog een rondje in het Z reed, met een foutloze ronde eindigdé haar parcour.
Hischmiran voigejaar januari zadelmak gemaakt, nu een jaar later Z springen op 6 jarige leeftijd. Een belofte voor de toekomst.