Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Bijzondere veulens op komst bij Stoeterij Vissers

Het veulenseizoen is weer begonnen op Stoeterij Vissers. Het eerste veulen van het seizoen is het hengstveulen van Kannon Junior uit de merrie Kylana Blue (v. Zirocco Blue VDL x Carentino). Met nog een paar hele mooie veulens in het vizier wordt er uitgekeken naar de rest van de veulens voor het komende seizoen.

Mooi bloed
Voor komend veulenseizoen worden er, na de geboorte van de Kannon Junior, nog drie veulens verwacht met een zeer interessante afstamming.
Dit zijn veulens van:

– Chacfly uit de merrie Izafee (Berlin x Oberon Du Moulin)

– Caspian uit de merrie Tylana (Carentino x Carolus I)

– Findertanz uit de merrie Holly (Glock’s Johnson x Chronos)

Stuk voor stuk veulens met een bijzondere bloedlijn. Bij interesse kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Internationaal debuut voor Inspired by Especiale

Vorige week heeft m’n zelfgefokte Montender-dochter Inspired by Especiale (uit Titia elite IBOP-spr PROK van Carthago) een geslaagd internationaal debuut gemaakt in de Global Champions Tour in Valkenswaard. Onder Francesca Maggiore sprong ze op de eerste dag het eerste 1.20m-parcours in haar leven en was daarin gelijk foutloos. Zondags voegden ze er nog een mooie rit in de 1.25m-finale, met één pechfoutje, aan toe. Een mooie upgrade voor de tot voor kort in het L-geklasseerde zesjarige merrie! En de manier waarop ze het deed, belooft veel goeds voor de verdere toekomst.

Emerald x Heartbreaker in veiling borculo.

Trots en blij zijn wij dat ons hengstveulen Emraboy Z (Emerald x Heartbreaker x Kashmir) geselecteerd is voor veulenveiling Borculo. hij komt uit een moeder die 1.45 heeft gesprongen, en zijn grootmoeder 1.60. daarnaast komt hij ook nog eens uit een heel sportief en goed verervend lijntje, met hengsten als Warrant en Renville in de familie, is Emraboy Z zeker geschikt voor hengsten opfok.
hij zal geveild worden op woensdag 28 augustus.

Luigi’s Beauty Z in online veiling Zangersheide.

Zeer verheugd zijn wij dat ons interessante en mooie merrie veulen Luigi’s Beauty Z (Luigi D’eclips x Emilion) geselecteerd is voor de online veiling van zangersheide. Deze veiling zal lopen van 24 t/m 27 augustus.

Odyssey van HH naar Veulenveiling Dronten

Odyssey van HH v. Cello vd Bisschop uit Uhura HH wordt geveild op de veulen veiling Dronten op 6 september in Ermelo. Inmiddels lopen de eerste nakomeling van Uhura HH internationaal in de springsport nl. Ellyette HH v. Dollar de la Pierre onder Krzysztof Okla en Dywis HH v. Toulon onder Pim Mulder.

2 veulens in de veulenveiling Borculo

2 veulens in de veulenveiling Borculo woensdag 28 augustus:

Oasis V&V Diarado x Montender, zie onderstaande link voor video en daaronder de link voor info ->

Oasis V&V

Ouscha V&V Impressive VDL x Fuego du Prelet, zie onderstaande link voor video en daaronder link voor info->

Ouscha V&V (ET)

Terugblik: Veulenvisite Noord

Gas erop bij Stoeterij Renken

Op zondag 6 juli jl. reisden we met het DBFS af naar het hoge Noorden voor onze jaarlijkse veulenvisite. We begonnen onze reis in het Groningse Vriescheloo bij de familie Renken. De familie Renken is zeker geen onbekende in de springpaardenfokkerij en staan onder meer bekend als de fokkers van het 1.60 m paard Mr. Europe (v. Mr. Blue) voorheen succesvol onder Marc Houtzager. Bij de familie Renken kregen we op professionele wijze een kijkje in de keuken van deze vooruitstrevende fokkers. Harold zijn motto ‘gas geven’ resulteerde afgelopen jaar in de aankoop van een paar zeer interessante internationale sportmerries die middels ET veulens zullen brengen. Zo schafde de familie Renken de Nabab de Reve-merrie Miracle van ’t Meulenhof aan, deze merrie komt uit de directe lijn van onder meer Emerald en Nixon van ’t Meulenhof. Kortom een pedigree om van te watertanden. De familie Renken liet ons een uiteenlopende mooie collectie veulens zien, waarbij vooral de net geboren Comilfo plus Z uit voornoemde Miracle van ’t Meulenhof opviel. We kregen onder meer nakomelingen te zien van Vigo d’Arsouilles, George Z, Taloubet Z, Nixon van ’t Meulenhof, Poker de Mariposa en Toto jr. De vrouw van Harold Renken leidde succesvol het dressuurpaard Charming Lady Rv (v. Painted Black) op tot de Grand Prix, waarna Jeanine Nieuwenhuis haar overnam en ze vervolgens voor een recordbedrag werd verkocht in de Excellent Dressage Sales. Na dit succesverhaal is Harold er in geslaagd de moeder van deze topmerrie aan te schaffen met een veulen van Ebony aan de voet. Kortom ook op dressuurgebied is Stoeterij Renken een fokker om rekening mee te houden.

Bij Eise Brinkman & consorten staat plezier voorop

We vervolgden onze reis naar Zuidbroek waar we een bezoekje brachten aan Eise Brinkman, die samen met zijn partner Jessica Meiring en vrienden Norbert Lodewijks en Sandra van der Velde de fokkerij beoefenen ‘For Fun’. Het plezier staat voorop en daarom krijgen de veulens die bij Eise geboren worden ‘For Fun’ achter hun naam vermeld. Ook Eise en Norbert zijn bezig met sport in hun fokkerij door de aanschaf van de 1.45m merrie Arkade (v. Arko III), waar ze reeds succesvol een embryo uit gespoeld hebben van Aganix du Seigneur en de merrie is zelf inmiddels drachtig van Grandorado. Ook de 1.45m merrie Athina van het Schuttershof (v. Cristo) liet een fantastisch merrieveulen van Harley VDL zien, een blijvertje voor stal For Fun. Daarnaast liet Eise onder meer een rassige Cicero Z van Paemel uit Cato II (Casall x Contender) zien en zijn persoonlijke favoriet een Aganix du Seigneur hengstveulen uit Numero Valentina Z ( Numero Uno x Cristo). Onder het genot van een borrel en hapje was het goed vertoeven in Zuidbroek, helaas hadden we een druk tijdsschema en moesten we weer door naar het volgende adres.

Bijzondere ervaring bij de gebroeders Brouwer

We eindigden onze reis in het Drentse Gieten bij de gebroeders Brouwer. Na een rondleiding door de stallen en een korte introductie in het bedrijf van deze hengstenhouders, vervolgden we onze trip met de huifkar het Drentse land in. In de wei konden we de fokkerij van Leo en Marthijs bewonderen, welke divers is en gewaagd. Zo heeft Leo vorig jaar de combinatie Franklin x Corrado bedacht. “We hadden die dag nog sperma over van Franklin en Leo dacht ik stop dat in die Corrado merrie, zul je altijd zien dat ze dan drachtig zijn”, vertelt Marthijs. Uiteraard wordt ook veel gebruik gemaakt van de eigen hengsten van de Brouwers. De betere fokmerries worden veelal weggezet bij klanten, waarna de hengstveulens weer terugkomen bij Brouwer.

We vervolgens onze route met de huifkar terug in de tijd naar de gebroeders Veenhof. Hier zien we onder meer veulens van Arezzo VDL, Dallas VDL, maar ook Heathrow, Up to date en Jukebox. Dat deze fokkers van de oude stempel nog echt fokken voor de keuringen is duidelijk te zien, fantastische modellen die goed kunnen bewegen. Ook krijgen we een kijkje in het huis van Veenhof, waar je een stap terug in de tijd doet en het huis op zich een waar museum is. Wie nog een keer de hoefslag uit 1965 wil inkijken is bij Veenhof aan het juiste adres. Een bijzondere ervaring.

Na een lange dag keren we terug bij de Brouwers in hun welbekende en altijd gezellig kantine/kroeg waar we onder het genot van een hapje en een drankje nog even na praten over de dag.

Nieuwe 1.50m merrie

Met Quinta (Quidam de revel x Ramiro z) een interessante toevoeging aan het merrie bestand.
Deze merrie sprong zelf op 1.50m niveau.
Haar nog jonge, eerste nakomelingen lijken belofte vol

Dracht TCN Partout x Karandasj

How do you do (v. Karandasj) is drachtig gescand van TCN Partout.
De springgefokte How do you do heeft op dit moment een veulen van de dressuurhengst Amsterdam aan de voet en dit lijkt een geslaagde combinatie. Daarom dit jaar weer gekozen voor een dressuurhengst.

Casall x Calato hengstveulen is geselecteerd voor de Starsale Auctions.

Ons mooi gefokte Casall x Calato hengstveulen Centurion is geselecteerd voor de Starsale Auctions. Kijk ook op onze website www.stoeterijpetersnijders.nl