Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers
DBFS NL - Nieuwsoverzicht

Michael Greeve met Big Star JR KZ winnen weer de Sentower Park Grand Prix

Na eerdere overwinningen dit jaar in april Kronenberg, augustus te Ommen en ook al eerder november Sentower Park te Opglabbeek was dit de vierde overwinning voor Big Star JR KZ.
79 Deelnemers streden om de ereplaatsen, na de 1e omloop bleven er 16 deelnemers over voor de barrage met 9 hindernissen in het 330 m lange parcours.
Na een spannende barrage klonk het Wilhelmus voor Michael Greeve die als laatste starter in de snelste tijd 41,20 sec finiste met de door Cees Klaver gefokte zoon van Big Star
De Amerikaan Michael Hughes volgde als runner-up aan boord van zijn Belgische warmbloedruin, Jackson vd Bisschop (Flipper d’Elle). Hughes hield ook de tijd in minder dan 42 seconden. Ellen Whitaker uit Groot-Brittannië rondde het podium af in het zadel van haar 9-jarige Jack van ‘t Kattenheye (Diabeau).
1. Michael Greeve -Big Star Jr KZ
2. Michael Hughes – Jackson vd Bisschop
3. Ellen Whitaker – Jack Van ‘t Kattenheye.
Meer nieuws te vinden op de website.

Lieveling Especiale smaakmaker tijdens eerste bezichtiging

Het was genieten deze week tijdens de eerste bezichtiging. M’n zelf gefokte en zelf getrainde Lieveling Especiale (Jilbert van ’t Ruytershof x Titia elite IBOP-spr van Carthago) liet zien hoeveel kwaliteit hij in huis heeft en ontpopte zich tot één van de meest besproken hengsten. Hij maakte heel veel indruk met zijn inzicht, atletisch vermogen, lichaamsgebruik en voorzichtigheid. Een uitstekende verrichting, applaus van het publiek én de uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Daarmee doet hij zijn naam én familie eer aan.

GMB Competitie gewonnen!

Vrijdagavond heeft onze Emerald dochter Redmill Installera de GMB competitie Finale voor 5 jarigen gewonnen!
In een bloedstollende barrage waarin 15 van de 30 finalisten mochten starten bleven er uiteindelijk maar 4 foutloos. In de wending richting de uitgang van de een na laatste hindernis ging het vaak mis. Steven Veldhuis koos gedurende de 32 seconden tellende barragerit om daar maar niet kort te draaien en bleef de nummer twee toch 5/100 van een seconde voor. Super gaaf om dit mee te maken als fokker en eigenaar!

Fantacy-Lady behaalt sportpredicaat.

Fantacy-Lady, onze schimmel merrie van Clinton x Nimmerdor, heeft het Sport-predicaat behaalt.
Door dat ze de laatste tijd een aantal malen in het Z (foutloos) is uitgebracht door Monica Borger, heeft ze voldoende punten behaald voor dit predicaat.
Monica, bedankt, en nu maar kijken hoe ver jullie samen gaan komen…..

2x Oklahoma vd Zelm x Carthago

Voor 2019 verwacht ik twee embryo-veulens van de beloftevolle Zangersheide gekeurde hengst Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero) uit m’n stammoeder Titia (Carthago uit Especiale GP-spr van Voltaire). Dit jaar leverde deze combinatie al een bloedgemaakt merrieveulen op. Titia’s laatste zoon Lieveling Especiale (v.Jilbert van ’t Ruytershof) is aangemeld voor de eerste bezichtiging van het KWPN.

Big Star Jr KZ – Michael Greeve winnen na spannende barrage CSI 3* 1,50 m Opglabbeek

In de 1,50m-hoge Grand Prixkwalificatie van Opglabbeek in het Sentower Park wist Michael Greeve vanavond eerste te worden met Big Star Jr KZ (Big Star). Het duo raasde naar de finish in 34,02 seconden, een miniscule 0,01 seconde sneller dan de Belg Pieter Clemens en Silberrose (Stakkato Gold). De Fransman Gregory Cottard kon met Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour) de derde plaats in de wacht slepen in 34,09 seconden.
Lisa Nooren greep in het zadel van VDL Groep Centora de Wallyro (Dobel’s Cento) plaats vier. In 34,16 seconden was ze nog geen kwart seconde sneller dan landgenoot Patrick Lemmen en Eline Maria M (Diamant de Semilly).

Frank Schuttert kon met Blind Date 31 (Sandro Boy) een mooie negende plaats pakken. Stefanie van den Brink en Van Schijndel’s Belle (Caspar) eindigden bovendien nog in de prijzen op plaats 15. video van de winnende barrage te vinden op de website van Stal Klaver bron: Equnews

Beveiligd: Inschrijven uitnodigingen leden

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Om deze te kunnen bekijken, vul het wachtwoord hieronder in:

Elite predikaat voor Kerlouan-STRH.

Kerlouan-STRH.
De Bordeaux dochter Kerlouan-STRH. scoorde gisteren mooie punten tijdens haar Ibop in Brummen. Het fokprodukt en tevens nog in eigendom van de heren J.B.J.M. Streppel en Stephan Haarman scoorde een totaal van 77 punten met o.a. een 8,5 voor de rijbaarheid.

Kerlouan-STRH. is er altijd. Zodra je op stapt dan is ze er voor je zegt amazone Lotte Schippers. In de omgang is ze echt super braaf en heel nuchter. Eenmaal onder het zadel toont ze haar wil om te werken. Echt een heel fijn paard en elke dag weer een genot om mee te werken.

Kerlouan-STRH. is gefokt uit de onlangs overleden Jazz merrie Toulouse. Ze is drachtig van hengst Just Wimphof (v. De Niro). Streppel en Haarman geven aan blij te zijn deze merrie nog in het bezit hebben en hopen met Kerlouan-STRH. de fokkerij van Toulouse voort te kunnen zetten.

Genua TC
De charmeur zoon Genua TC eveneens gefokt uit Toulouse wist donderdag al de winst te pakken in de lichte tour tijdens de subtopwedstrijd in Uden. In deze zwaar bezette rubriek scoorde Genua TC onder amazone Jeanine Nieuwenhuis 72,79% en bleef daarmee ruim de nummer twee voor met 70,88%. De combinatie heeft daarmee net als Governor (Totilas x Orleans) en Adelinde Cornelissen een ticket op zak voor Jumping Amsterdam.

Te verwachten veulens 2019

Te verwachten veulens 2019:

-Impressive x Fuego du Prelet x Burggraaf ET
-Eldorado van de Zeshoek x Lordanos x Fuego du Prelet
-Arrezo x Namelus x Fuego du Prelet
-Asca Z x Clinton x Namelus
-Jensen x Cornets Diamond x Namelus

-Dallas x Clinton x Burggraaf

-Zirocco Blue x Heartbreaker x Indorado
-Diarado x Montender x Heartbreaker
-Apardi x Douglas x Heartbreaker
-Impressive x Carrera x Heartbreaker
-Glasgow x Diarado x Indorado

Familie Voort

Asca Z

Voor 2019 verwachten we een veulen van Asca Z. We hebben er voor gekozen om Ulalien nogmaals te dekken met Asca Z. Dit omdat we erg tevreden zijn over het veulen van 2018. Voor volgend jaar gaan we voor een gezond merrie veulen.