Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers

Column

De eerste column op de nieuwe website van de DBFS is van de voorzitter: Sannah Angenent. Zij geeft de pen door aan de Familie Voort, fokker van wereldkampioen Zenith SFN en DBFS-lid hun verhaal te doen.

Beste fokkers,

2014 hebben we net afgesloten. Wat een fantastisch jaar voor de nederlandse hippische sector. Springruiters Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling, Gerco Schroder en Maikel van der Vleuten hebben duidelijk hun visitekaartje afgegeven op de internationale concoursen individueel maar vooral ook als team.

Foto column Sannah Angenent

Foto column Sannah Angenent

We zijn wereldkampioen, winnaar van Global Champion Tour, winnaars van Grote Prijzen en last but not least winnaar van de Nations Cupfinale.
Waarom we? We staan als fokkers aan de wieg van een geboren winnaar. Zoals Jeroen Dubbeldam al aangaf in een van zijn vele interviews, de merrie (lijn) is erg belangrijk voor het karakter van een paard, de prestatiedrang. Wij als fokker selecteren onze merries die we inzetten voor de fokkerij, daar begint het!

De laatste jaren zijn niet makkelijk geweest voor veel fokkers . De gemiddelde prijzen van veulens zijn omlaag gegaan, de leeftijd van gereden paarden gaat omhoog, het aantal dekkingen is met ca. 20-30% afgenomen, het dekgeld is hetzelfde gebleven. Selecteren is en blijft belangrijk alleen de beste fokproducten worden goed vermarkt. Nu de Nederlandse springsport zo succesvol is, moeten we daar als fokkers op inspelen en onze kansen benutten.

Waar stamboeken worstelen met hun identiteit nu de fokkerij steeds Europeser wordt, kunnen wij ons als Nederlandse fokkers profileren. Tenslotte fokken wij al jaren een ‘Europees’ springpaard, gebruiken we hengsten die wereldwijd succesvol zijn en de beste merrielijnen uit Nederland en omringende landen. De fokproducten hebben we al nu nog de promotie en vermarkting van de Nederlandse fokker en haar fokproduct! Benut uw kans!

De DBFS draagt hier graag een steentje aan bij. We hebben op 3 januari een nieuwe site gelanceerd waar ruimte is voor een presentatie van uw fokkerij, een mini-website voor leden! U kunt hier uw bedrijf promoten op de website van DBFS. Ons belangrijkste doel blijft de komende jaren natuurlijk het naar een hoger plan tillen van de Nederlandse springpaardenfokkerij. We organiseren bijeenkomsten, forums, veulenvisites en bedrijfsbezoeken waar we met u in gesprek gaan over fokkerij gerelateerde onderwerpen en kennis delen met elkaar.

De know-how van de DBFS-fokkers is zeer waardevol eveneens als haar successen daar mogen we trots op zijn maar we moeten ook blijven bouwen dat doen we graag met u!

Met sportieve groet,
Sannah Angenent
(voorzitter DBFS)