AcTIVIteiten

14 mei bezoek Stoeterij van Kleef

We gaan op bezoek bij Stoeterij Van Kleef

 

Opgeven is nu mogelijk

 

 

Op zaterdag 14 mei as  zijn we welkom op  de befaamde stoeterij van Kleef te Ede. Stoeterij Van Kleef staat voor de fokkerij van Mark van Kleef en partner Kelly van Wijk, een fokkerij die de laatste jaren flink aan de weg timmert met spectaculaire fokproducten in de springsport en hun fokkerij.

 

De faciliteiten om geboren, op te groeien en uit te groeien tot een  top sportpaard zijn op deze fokkerij allemaal aanwezig. Ze zijn de voorlopers van de moderne voorplanting in de fokkerij, via ICSI en de grote hengstennamen te hebben gebruikt, ondertussen vullen hun stallen met producten van Chacco Blue, Carthago, Echo van ’t Spieveld, Conthargos, enz.
Nog spectaculairder zijn hun merrie’s: producten uit befaamde stammen zoals Querly Chin, Ratina, van ’t Roosakker, Adelheid, Oriënt Express HDC.

 

Succesvolle fokproducten

 

Afgelopen Sunshine Tour waren twee paarden onder Doron Kuipers succesvol, waaronder een zoon van de door hun gefokte hengst Heineken VK (Zirocco Blue VDL) die is goedgekeurd voor het KWPN.
In 2020 won hun – nog in eigendom – fokproduct Just Special VK (Falaise de Muze x Toulon) bij de zesjarigen het Dutch Championship. Direct na deze overwinning werd dit paard verkocht, en ondertussen vinden we wereldwijd steeds meer opvallende producten in de springring uit hun fokkerij

 

Hoogste tijd om deze stoeterij met onze club te bezoeken!

 

Veulens beoordelen

 

Stoeterij Van Kleef heeft een  programma samengesteld waarbij waarbij we veel van elkaar kunnen leren. Alle veulens én de merries waaruit zij komen, komen een voor een in de bak. Wij als bezoekers raden welk veulen van welke hengst is. Vervolgens kunnen we aangeven welk veulen we persoonlijk het beste vinden en dan dekadvies geven voor dit seizoen. Wij verwachten dat dit mooie fokkerspraat op gaat leveren en wellicht zelfs inspiratie voor de komende hengstenkeuze.

 

Programma zaterdag 14 mei
13.30 uur inloop
14.00 uur start programma
Preciezer programma volgt

Locatie
Stoeterij Van Kleef
Maanderdijk 28
6718 NG Ede

Aanmelden
Leden van de DBFS kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@dbfs.nl, geeft u daarbij ook aan met hoeveel personen u denkt te komen? (Maximaal 2) We hopen u te zien op 14 mei.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en meer informatie.