AcTIVIteiten

19 augustus bezoeken we twee Sietses

Veulenkijkdag Noord Nederland

Op zaterdag 19 Augustus hebben wij twee mooie adressen weten te vinden om meer te leren en zien over hun fokkerij. We gaan die dag langs bij toevalligerwijs twee Sietse’s. Sietse van Dellen van de Eloma Hoeve en Sietse van der Meer.

Sietse van der Meer

Daarna vervolgen wij onze weg naar Sietse van der Meer, die succesvol fokt met de Sina-stam in Surhuisterveen. Van der Meer heeft al veel succes gehad met deze lijn. Zo ging zowel in 2017 met Mijnsinaa (Emilion) als in 2018 Nersinaa (Jenssen VDL) de KWPN veulenkampioenstitel naar Surhuisterveen.

Hengsten die bij hem uit de stal komen zijn o.a. Nederlands Kampioen Emmerton (1.60m Jur Vrieling), Kobalt VDL (Modesto) en Bugatti VDL (1.60m Rodriguez) en natuurlijk Modesto zelf.

Een ander fokproduct dat op hoog niveau acteert is o.a. Pretty Liar Liar (Indoctro) van Denis Lynch.

Eloma-Hoeve

Om 13.00 trappen we af bij de Eloma Hoeve, een begrip in Nederland. Sietse van Dellen werd in 2006 KWPN-fokker van het jaar en bestiert de Eloma Hoeve. Ooit is hij begonnen met koeien en hij fokt nu fanatiek springpaarden. Vele hengsten hebben in Opende gestaan, denk aan Furore, Tygo en Quasimodo Z.

Ook heeft Van Dellen een niet onverdienstelijke sportstam opgebouwd uit de Balia en Loma stam. Voorbeelden van paarden die bij de Eloma Hoeve zijn geboren zijn Paloma (1.60m Eric van der Vleuten), Hybalia (1.50m Mariano Martinez) en Dolocia  (1.60m Christian Ahlmann). De derde generatie Van Dellen’s rijdt momenteel heel wat Eloma-paarden in de sport. We zullen drie kleinkinderen in actie zien op 19 augustus.

Locaties 

(let op, locaties omgewisseld)

12.30 inloop en ontvangst met broodjes
Sietse van der Meer
Warreboslaan 38
9231 AJ Surhuisterveen (FR) 

15.00 (+/-)
Eloma- Hoeve
Parkweg 9
9865 VN Opende (FR)

Aanmelden
Leden van de DBFS kunnen met maximaal twee personen deelnemen aan deze activiteit. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dbfs.nl. Aanmelden kan tot 12 augustus..

Vermeld in uw mail met hoeveel personen u wenst te komen. U ontvangt een bevestiging per mail als wij uw aanmelding hebben ontvangen.

Wij hopen u te ontmoeten op zaterdag 19 augustus a.s.!

Foto via De Hoefslag