7 januari bezoek Schuttert

Op zondag 7 januari zijn we te gast bij de Driehoekshoeve van de familie Schuttert. Tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst worden we ontvangen door Hendrik Jan Schuttert. Hij runt vanuit Ommen al meer dan tien jaar Schuttert Sporthorses. Zijn bedrijf is gevestigd op de Driehoekhoeve, het bedrijf van zijn ouders. Broer Frank is na negen jaar in België sinds twee jaar terug in het land en ook zijn stal wordt vanuit Ommen gerund. Naast een rondleiding staan er ook een aantal bestuurswissels en een gezellig buffet op de planning voor deze eerste zondag van januari. Opgeven kan vanaf nu.

 

Schuttert Investment Group

Beide broers hebben samen met hun ouders sinds een paar jaar Schuttert Investment Group opgericht. Deze investeert in (veelal) jonge talentvolle springpaarden die al op concours lopen. Samen proberen zij paarden verder te ontwikkelen met als doel ze weer te verkopen. De ondernemers zijn dus altijd op zoek naar goede springpaarden. Talentvolle paarden vanaf vier jaar oud maken kans, een vereiste is wel dat zij onder het zadel springen.

De paarden die eerder werden aangekocht door de SIG zijn niet allemaal even jong. Zo won Frank afgelopen maand met Gream (v. Verdi) de VDL Groep prijs (1.50m) tijdens Jumping Indoor Maastricht. Deze ruin werd vorig jaar als elfjarige aangekocht. Ook behaalde hij onlangs de eerste overwinning met de tienjarige merrie Isis (Cardento x Lupicor), die hij halverwege dit jaar overnam van fokker en ruiter Julian de Boer.

Hendrik Jan vertelt; “We doen het met een heel team op stal. We werken hier altijd met 12 tot 14 mensen en hebben meestal rond de 45 paarden staan. Dit zijn allemaal concourspaarden.” Het belooft een leuke bijeenkomst te worden, waarbij Hendrik Jan ons graag meer vertelt over het reilen en zeilen én de filosofie achter de familiebedrijven in Ommen.

 

Programma

Avond
13.00 uur Inloop, ontvangst 
Terugblik 2023, introductie nieuwe bestuursleden
Rondleiding bedrijf
Voorrijden jong paard
Gezellig samenzijn en buffet, afscheid bestuursleden
18.00 uur Einde programma

Wijzigingen bestuur

Naast een rondleiding op het bedrijf staan er ook een aantal wijzigingen binnen ons bestuur op het programma en zorgen we voor een fijn buffet. Over de bestuurswisselingen leest u in dit bericht meer.

 

Aanmelden kan vanaf nu

Aanmelden kan voor onze leden via de mail: info@dbfs.nl 

Foto: Frank Schuttert en Isis, Jorge Cunha / GC

 

AcTIVIteiten