Celena Kok

In the spotlight: Celena Kok

 

Een van onze jongere leden is Celena Kok, de 22-jarige fokt privé met twee á drie merries per jaar en is op Facebook te vinden onder de naam Stoeterij Supreme.

Mooi exterieur en top instelling

Celena wil paarden fokken met een mooi exterieur en een top instelling. “Ik vind karakter heel belangrijk in een paard, dat zorgt er deels voor dat je aan de overkant komt. Ik wil juist met bewezen hengsten fokken, want daaruit kan je ook opmaken wat goede combinaties zijn en heb je toch meer ‘zekerheid’.”

Interesse in fokken

De interesse in fokken was er altijd al alleen de middelen nog niet. “Door stage’s gedaan te hebben bij goede fokkers heb ik kennis op kunnen doen. Ik heb zo mee kunnen maken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Toen ik een aanbod voorbij zag komen van een fokmerrie moest ik deze aannemen, ik was gelijk enthousiast over Ciodine (Vermont x Voltaire)!

Celenas verwachte veulens

Dit jaar verwachtte Celena twee veulens. “Ik had de hoogste verwachting van de Bamako de Muze uit Ciodine. Het was een prachtig gebouwde merrie met onwijs lange benen! Helaas heeft ze het niet kunnen overleven. Ik verwacht nog een Andiamo Semilly uit mijn merrie Gerdy (ster, sport v. Zirocco Blue x Kaiserstern xx). Hier verwacht ik ook veel van, we gaan zien wat de toekomst brengt!

Celena Kok met haar merries
Gerdy van de Elsakker
ciodine met veulen