De Olympische Spelen hebben m’n leven veranderd

DBFS College: Olympische experts aan het woord

Vrijdag Middag 26 april was het zover: het DBFS College Olympische Spelen. Een collegezaal vol nieuwsgierige fokkers ging terug de schoolbanken in voor een les van Louis Konickx. Een terugblik op Tokyo 2020, vooruitkijken naar Paris 2024 en zijn bespiegelingen op het thema en de gekozen formule.

Daarna was het woord aan Maikel van der Vleuten, die meteen van z’n ronde met bronzen Olympiade-paard Beauville Z NOP aanschoof bij ons panelgesprek. Ook Harrie Braspenning jurylid tijdens de komende spelen had een dubbelrol vrijdag. Hij was hoofdjury tijdens Concours Hippique Deurne. Quintin Maertens assisteerde de hoofd-parcoursbouwer in Tokyo en kon ons zodoende genoeg vertellen over de afgelopen spelen. Hij hamerde samen met Olympische Spelen-expert bondscoach Rob Ehrens op het belang van paardenwelzijn in onze sport. Hij zal komende spelen weer aantreden als bondscoach, maar dan voor Japan. Rob had, zoals we hem kennen, prachtige verhalen. Die werden aangevuld door Willie Wijnen, fokker van huidig Olympisch kampioen Explosion W.

De Olympische Spelen veranderen je leven.
Één ding voerde de boventoon: de Olympische Spelen veranderen je leven. Van Maikel die als broekie de kans kreeg en met een zilveren medaille thuis kwam tot Willie, die met zoveel liefde over z’n voske sprak. Het was een leerzame en mooie middag in Deurne! Wij kijken enorm uit naar aankomende zomer! 🧡🇳🇱

Foto’s door Elena de Keizer Fotografie

 

AcTIVIteiten