DBFS Fokkers

IN THE SPOTLIGHT

Het is een rare tijd. We mogen geen evenementen organiseren of bezoeken, de sport ligt stil, het keuringsseizoen verloopt anders dan we gewend zijn en er komt geen tot weinig bezoek op het pad. Het is daarom nu belangrijker dan ooit om goed zichtbaar te zijn op internet en sociale media.
De DBFS helpt u hier graag een handje mee. Wij willen al onze leden in de spotlights zetten op onze Facebook-pagina en hieronder.

Leden kunnen zich aanmelden via onderstaande knop met het wachtwoord uit de mail die zij ontvingen.

Stal Krol

Stal Krol

Nico & Nelleke Krol vormen samen de drijvende kracht achter familiebedrijf Stal Krol. Vader Nico is van jongs af aan hobbymatig met paardenfokkerij beziggeweest. Hij komt inmiddels al meer dan 35 jaar in Holstein. Zo is de interesse voor de Duitse fokkerij begonnen.

read more
Gerrit en Karin Huisman-Holst

Gerrit en Karin Huisman-Holst

Gerrit en Karin Huisman-Holst van Hoeve Schawacht fokken als hobby, die ontstaan is vanuit de sport. “We wilden een beter paard kopen, maar dat werd uiteindelijk een veulen omdat we zelf ruimte hadden voor meerdere paarden. Tijdens het bezichtigen van die veulens zijn we besmet geraakt met het fokkerijvirus. Uiteindelijk zijn we met een tweejarige merrie (Francien-Aram x Duc) en een veulen (Istrona-Bismarck x Sultan) begonnen met de fokkerij.”

read more
Jos Swinkels

Jos Swinkels

Jos Swinkels was in eerste instantie zelf actief in de springsport tot op Z-niveau. “In die periode hebben wij enkele jonge merries bijgekocht. Omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in de fokkerij hebben we met die merries enkele veulens gefokt. Inmiddels is ons merriebestand wel helemaal veranderd.”

read more
Marian Noordhuis

Marian Noordhuis

Marian Noordhuis fokt samen met haar grootouders Derk en Roelie Noordhuis. “Door mee te gaan naar keuringen, altijd te helpen op stal en met geboortes en later ook door het meedenken voor hengstenkeuzes heb ik de passie voor de fokkerij gevonden. Samen hebben we momenteel twee merries, per jaar krijgen we ongeveer tien veulens in totaal bij mijn grootouders op stal.”

read more
Celena Kok

Celena Kok

Een van onze jongere leden is Celena Kok, de 22-jarige fokt privé met twee á drie merries per jaar en is op Facebook te vinden onder de naam Stoeterij Supreme.

read more
Albert en Monique Koobs

Albert en Monique Koobs

Albert en Monique Koobs runnen samen Stal Koobs. Hier fokken zij privé met twee merries. “Ons doel is om mooie, bovengemiddelde en gezonde springpaarden te fokken voor de (top)sport. Wij fokken met een stam waar sport in verankerd zit, zowel bij merrie als hengst.” Golden Eye K (ster prok sport Quality Time TN x Habsburg) is hun beste merrie, dit jaar kreeg zij een hengstveulen van Mumbai van de Moerhoeve.

read more
Nicole Barendregt Ros

Nicole Barendregt Ros

We trappen af met Nicole Barendregt Ros. Deze Noord-Hollandse onderneemster fokt privé met een á twee merries per jaar. Ze is sinds 2017 lid van de DBFS. Haar doel is om vooruit te gaan in de fokkerij en een modern sportpaard met capaciteiten voor het hogere werk te fokken. Daarom wil ze eigenlijk alleen de merries aanhouden, ook al is dat soms moeilijk.

read more

Facebook

Mooie foto’s, wedstrijdvideo’s en inspirerende columns.
Praat mee en like!