Marian Noordhuis

In the spotlight: Marian Noordhuis

 

Tijd om weer een DBFS-lid in het zonnetje te zetten!

Marian Noordhuis fokt samen met haar grootouders Derk en Roelie Noordhuis. “Door mee te gaan naar keuringen, altijd te helpen op stal en met geboortes en later ook door het meedenken voor hengstenkeuzes heb ik de passie voor de fokkerij gevonden. Samen hebben we momenteel twee merries, per jaar krijgen we ongeveer tien veulens in totaal bij mijn grootouders op stal.”

Paarden voor de toekomst

“Wij willen mooie, correcte en werkwillige paarden. Je kijkt elke dag tegen je merries en veulens aan en dat wil je met plezier doen. Verder moet een paard natuurlijk correct in elkaar zitten voor een duurzame carrière en optimale prestaties. De paarden mogen best veel werklust en bloed tussen de oren hebben, maar het belangrijkste is een goud hart.” Marian heeft haar fokdoel duidelijk voor ogen: “Natuurlijk willen we allemaal een goedgekeurde hengst of Grand Prix-paard fokken! We fokken paarden voor de toekomst.”

Marians merries

Orchidee (Contender x Landgraf I) ligt aan de basis van veel paarden bij de familie Noordhuis – zo ook aan de twee merries die Marian samen met haar grootouders heeft. (Korinchidee DN en Larenchidee DN). Korinchidee heeft een hengstveulen van Hardrock Z aan de voet. Marian: “Een super stoer veulen met een fijne gebalanceerde galop. Ze wordt gedekt door Dallas VDL dit jaar.” Larenchidee DN heeft een merrieveulen van Cardento. “Ze heeft veel kwaliteit, maar is qua alles wat beknopt. Dit Cardento veulen is zeker wat we wilden – meer paard, maar de looks van de merrie.”

Familie Noordhuis
Princess Chidee DN
President Chidee DN
President Chidee DN