AcTIVIteiten

Nabespreking videomiddag KWPN Stallion Show

Met Reinie Tewis, Peter van der Waaij, Henk Dirksen, Ralph van Venrooij en Jenneke Smit. Als in februari de eerste veulens zich aankondigen en al enkele merries zich gewillig tonen om een partnerschap aan te gaan met de hengstenkeuze van haar eigenaar, wil DBFS met jullie terugblikken op de afgelopen KWPN hengstenkeuring te Den Bosch.

Nabespreking video’s met deskundig panel

We hebben een aantal interessante gasten bereid gevonden mee te werken aan deze middag. Reinie Tewis, Peter van der Waaij en Henk Dirksen en Ralph van Venrooij als side-kick zullen onder deskundige leiding van Jenneke Smit minimaal 15 interessante hengsten van afgelopen keuring bespreken aan de hand van videobeelden uit Den Bosch.

Over onze gasten:

Reinie Tewis 

De markante hengstenhouder uit Zweeloo (Drenthe). Als inbrenger van hengsten vaste gast bij de KWPN Stallion show maar ook bij het Holsteiner Verband en Zangersheide is hij geen onbekende. Neemt nooit een blad voor de mond.

Peter van der Waaij

Runt samen met zijn vader, broer en vriendin Waaij Stud in Eemnes. Sinds 2022 is hij voor de KNHS Team Assistent van het Nederlandse springteam. Peter volgt de sport nauwgezet en is met zijn The Youngsters Auctions geen onbekende in paardenveilingland.

Henk Dirksen

Is binnen het KWPN Senior inspecteur merries en hengsten springen. Tevens actief als regioinspecteur in Limburg, Overijssel en Utrecht. Wij zijn benieuwd naar zijn mening over het werk van zijn collega’s van de HK commissie.

Ralph van Venrooij

Ralph van Venrooij is sinds 2019 bij het KWPN in dienst als hoofd fokkerijzaken en is in die hoedanigheid heel geïnteresseerd in de mening van onze gasten én bezoekers van deze middag.

Jenneke Smit

Gespreksleider deze middag is hippisch journaliste, organisator & presentatrice Jenneke Smit. Deze geboren Groningse woont ondertussen al een tijd in Limburg en  heeft een groot hart voor springpaardenfokkerij. Voor het KWPN deed zij vier dagen verslag van de Stallion Show.

We hopen op een waardevolle en respectvolle discussie het belang van de hengstenselectie op deze manier te bespreken. Is dit de perfecte manier van selectie, wat wil de sport, de fokker, hoe ziet de springsport(fokkerij) er over enkele jaren uit, en het belang van superieure moederlijnen, inzetten van jonge hengsten, toegeven op een minder mooi exterieur, formaat enz? En waar gaat u aankomende veulens registreren en waarom bij desbetreffend stamboek.

Op zaterdagmiddag 18 maart 2023 zijn we te gast bij Waaijstud in Eemnes. Wij zorgen uiteraard voor een drankje en een buffet achteraf. Opgeven is mogelijk We hopen u in grote getale te ontmoeten in Eemnes!

 

Programma

14.30 inloop
15.00 start
tussendoor pauze
18.00 einde programma
Aansluitend diner buffet

 

Aanmeldingen nU OPEN

Opgave voor deze activiteit kan voor leden door een mail te sturen naar info@dbfs.nl