Star Stable Kattenheye

In the spotlight: Star Stable Kattenheye

 

Weer een DBFS-fokker in de spotlight! Dit maal is het de beurt aan Tony en Mieke Raman van Star Stables Kattenheye 

 

Bijzondere weg

Het Belgische echtpaar heeft op fokkerijgebied een bijzondere weg afgelegd. Ze zijn op hun gemengde boerderij begonnen met het melken Haflinger-merries, waar zij eerst puur uit liefhebberij mee fokten. De melkerij was voor het paar een goede reden voor een groot fokprogramma, tot zo’n 50 Haflinger-veulentjes per jaar. Een bijzonder gezicht waar bussen vol bezoekers op af kwamen.

Zo verdwenen eerst de varkens en daarna de koeien van het bedrijf, en draaide alles rond hun geliefde paarden. Omdat ze de sport heel leuk vonden om te volgen, schaften ze eind 2006 op aanraden van een goede vriend een drachtige BWP-fokmerrie aan, die zelf nog Europees Kampioene was geweest.

Boeiende bedrijfsactiviteit

Mieke: “De laatste jaren is ons hobbymatig fokken van sportpaarden geevolueerd naar een fantastisch boeiende bedrijfsactiviteit, waar de liefde voor merries en veulens nog steeds in het middelpunt staat!” Langzaamaan zijn alle Haflingers vervangen door BWP, Zangersheide, Holstein en enkele KWPN-dressuurmerries.

Het resultaat van fokken met top fokmerries

Er is flink geinvesteerd in topfokmerries, waaruit sinds drie jaar thuis embryo transplantatie wordt gedaan, en sinds deze winter zelfs opu en icsi. Het resultaat van deze passie zijn rond de 40 verkoopbare veulentjes per jaar. “Ondertussen zien we al een heel deel jonge paarden tevoorschijn komen in de internationale sport, dat geeft ons een geweldige boost!”

Het duo wist al enkele goedgekeurde hengsten groot te brengen: Met name MrUno-K, Rockit-K, Rhythm-K en QuelBalou-K hebben een druk dekseizoen achter de rug.

Online veiling

Vanwege Covid-crisis zijn er minder (buitenlandse) klanten over de vloer. Daarop besloten Mieke en Tony om dit jaar voor de eerste keer een online veiling te organiseren. “We wilden een complete en stevige collectie en hebben er enkele topembryo’s en interessante fokmerries bij gedaan. Merries waarvan we zelf al jonge merries hebben. Ideaal om zelf een nieuwe sterke moederlijn op te zetten.”

“Belangrijk om weten is dat het om een echte veiling gaat waar de koper geen veilingkosten heeft en de paarden effectief verkocht worden, dus wie waagt, die wint.” Er is de gelegenheid om de veulens bij Kattenheye in de opfok te laten. “We voelen nu al animo voor onze veiling, en hopen dat elk paard bij de juiste persoon terechtkomt! Aangezien ons team hier veel bezig is om de veulentjes het ‘abc’ te leren of gewoon te kroelen, hebben we al veel tevreden klanten, die terugkomen als ze nog eens een veulentje willen. We kijken ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen, en hopen dat onze paarden hen net zoveel voldoening schenken als ze ons doen. We zijn we nu al dankbaar voor de tijd en moeite die iedereen aan een ‘Kattenheyer’ geeft!”

Voor meer informatie mailt u naar starstables@telenet.be, of  bel naar +32498167805
Alles over de online veiling vindt u hier: www.kattenheye.horse

rhythm-k-van-t-kattenheye
Banner Auction Kattenheye