Stoeterij Tiji & Stoeterij van de Helle

Op zaterdag 28 september zijn we welkom op twee befaamde stoeterij omgeving Mechelen (B).

Stoeterij TijI

Tiji staat voor de fokkerij van Tim van Tricht en Jill Smits, een fokkerij die al veel prijzen in de wacht wist te slepen. Bekende fokproducten zijn onder anderen Garfield de Tiji, Bull Run’s Faustino, Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero en Flinstone de Tiji.
Bijzonder aan hun fokkerij is dat ze de paarden niet alleen zelf fokken, maar ook zelf smeden (Tim is immers hoefsmid), opfokken en opleiden (door Jill). En dat tot het hoogste niveau!

Afgelopen januari is Tim toegetreden tot de befaamde BWP hengstenkeuringscommissie. Er staat ons een mooie excursie te wachten. We mogen kennismaken met hun veulens van dit jaar (veelal ET), waarvan enkele van hun eigen hengst. Maar ook van jonge paarden en de moeders die rustig voorbereid worden voor de sport.

Tim en Jill zullen zelf veel input geven over hun idee van sport en fokkerij. Hierbij zullen ze ondersteund worden door gastspreker Bert Pouvé. Prouvé, bondscoach voor Estland, succesvol opleider, springruiter en handelaar.  Onder het bezielend oog van Stijn van Campenhout, organisator van de befaamde Woodlands, en Veiling Jumping Mechelen, zullen we de discussie gaande houden. Tevens heeft Stijn van Campenhout met zwager Niels Bruynseels samen paarden in fok, opfok en sport.

Stoeterij van de Helle

Als tweede adres zijn we welkom op Stoeterij van de Helle, Op deze prachtige locatie staan ongeveer 15 hengsten gestald. Ze zijn onder het kennis oog van Paul Mais en Edith Dereys zelf gefokt of gekocht als veulen, jong paard of (net) gekeurde hengst. En met succes! Enkele klinkende namen: Jilbert van t Ruyterhof, Echo van t Spieveld,  Carlow van de Helle, momenteel uitgebracht door oa Monique van de Broek (dochter van HK KWPN commissielid Henk van de Broek).  Maar ook nieuwe sterren aan het firmament mogen niet ontbreken in dit rijtje: Ascot van de Helle, Casello van de Helle, Casillas van de Helle, Cayene van de Helle, Comthago van de Helle en Quilep van de Helle allen veelbelovende jonge hengsten.

Mensen die fokken met hun hengsten worden gekoesterd, en door producten via Hippomundo te volgen worden zij bekend gemaakt met het grote publiek via sociale media.
Als gastspreker hebben we Herman Bode bereid gevonden. Herman kennen we als oud-voorzitter van de BWP hengstenkeuringscommisie. Heden ten dagen keurt hij veelal veulens en fokmerries.

Compleet verzorgd

Voor de inwendige mens zal worden gezorgd. (Tijdens de lunch genieten we van typische Belgische specialiteiten als friet met stoofvlees en hamburgers.) Na afloop kunnen we bij Stoeterij Van De Helle in de buurt dineren. Dit is op eigen kosten. Geeft u bij uw aanmelding aan of u ook mee gaat dineren?

Aanmelden

Leden van de DBFS kunnen met maximaal twee personen kosteloos deelnemen aan deze activiteit. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dbfs.nl.

Vermeld in uw mail met hoeveel personen u wenst te komen en of u na de activiteit op eigen kosten mee wilt dineren. U ontvangt een bevestiging per mail als wij uw aanmelding hebben ontvangen.

Wij hopen u te ontmoeten op 28 september!