AcTIVIteiten

Verslag bedrijfsbezoeken Geert en Henk, Highfield Genetics en Voermeesters

Verslag bedrijfsbezoeken

Geert en Henk Trading, Highfields Genetics en Voermeester

Op 15 Juli 2023 bezochten we maar liefst drie interessante bedrijven.

Geert en Henk trading
Om 10.00 werd figuurlijk de rode loper uitgelegd bij Henk& Geert Trading te Mill. Na een kop koffie werd er een presentatie gegeven over het bedrijf waarna een rondleiding volgde. Leuk was te horen wat de mogelijkheden er allemaal zijn bij het bedrijf op gebied van stallenbouw en dierenwelzijn. Bij de rondleiding mochten we ook het productieproces zien, waarbij je begin tot eind product kon ervaren. Mooi om eens te bekijken! We sloten af met een lekkere lunch en konden de korte reis maken naar Velp.

Highfield Genetics
In Velp stonden Maarten Brands en Mieke van den Broek klaar op hun firma Highfield Genetics. Mensen die gepassioneerd zijn en vol enthousiasme vertellen over hun bedrijf. Ze hebben een bedrijf die faciliteert van bevruchting (KI/ET/ICSI) tot aan de africhting.  De partners hebben klanten over de hele wereld. De aanwezigen hingen aan de lippen van Maarten die alles vertelt over het reilen en zeilen op het bedrijf. Daarna kwamen er enkele veulens en moeders in de piste. Maarten bracht hun visie duidelijk in beeld aan de toehoorders.

Voermeesters
Na de rondleiding vertrekken we naar Lienden. In Lienden geeft Nutritionist Wendy Warmerdam van Voermeesters een presentatie over voeding bij jonge paarden. Na de presentatie volgt een rondleiding door de imposante fabriek. Directeur Johan Schuttert heeft zich aangesloten en laat alles in de fabriek zien qua processen. De groep kreeg bij Voermeesters het productieproces te zien van A tot Z. Echt mooi om eens te zien waar het paardenvoer vandaan komt. Interessant is daarbij te zien hoe het voer van grondstoffen verwerkt wordt tot een brok die de zak terecht komt en klaar voor transport naar de winkel.

Na de rondleiding staat de cateraar klaar met een BBQ en veel koude dranken wat ons goed laat vallen na een lange en warme dag. Rond 19.00 sluit de voorzitter de mooie dag af en na de laatste borrels gaat iedereen naar huis! Een dag vol impressies die we niet snel zullen vergeten, veel geleerd, gezien en plezier gemaakt.