AcTIVIteiten

Verslag bezoek Zellik

Verslag bezoek Winterjumping Zellik

Maar liefst 180 jonge paarden in de baan

Op zaterdag 11 november bezochten we Winterjumping en de De Brabanders in Zellik, België.

Winterjumping.be

Een groepje DBFS leden heeft afgelopen zaterdag de kou en de afstand getrotseerd om naar een grote groep (180!) twee- en driejarige paarden te gaan kijken. Tijdens de Winterjumping op de locatie BOMACO te Zellik (B) nabij Brussel. 

Al vele jaren wordt deze vrij-spring wedstrijd georganiseerd door de Belgische ‘Jonge Fokkers’ onder de bezielende leiding van Kristof de Pauw. Deze dag is ook een selectie voor de eindfinale vrijspringen te Jumping Mechelen in December.

Onder het genot van een dropje (oftewel borrel) kwamen er opvallende paarden voorbij in een vlot tempo. Veel paarden die afstammen van een gerenommeerde vader, maar ook veel nafok van de jonge goden. Heel veel informatie op één middag!

Nieuwe generatie Stal de Muze

Aansluitend namen we plaats op het dakterras en daar vertelde Christophe De Brabander van Stal de Muze de structuur van hun bedrijf en hun toekomstvisie. Hij werd ondersteund door zijn broer Valentijn De Brabander, net voor de tweede keer vader geworden, en hun vader Joris de Brabander. Er werd gretig vragen gesteld aan dit drietal, en onder het genot van een hapje en drankje werd dit in een warme kantine nog enkele uren voortgezet met de familie De Brabander.
Dank familie De Brabander!
Via deze weg van harte dank voor de inbreng van de eigenaren van Stal de Muze, wat enkele fokkers zekers geïnspireerd heeft om in het voorjaar een bezoek te brengen aan hun hengstenshow en een nieuwe partner uit te zoeken voor hun merrie(s)

Klik op de pijlen op de foto om door de foto’s te scollen.