AcTIVIteiten

Verslag Stal Margaretha Hoeve

Regen en een frisse wind konden niet verhinderen dat ruim 60 DBFS-leden de weg naar de Margaretha Hoeve vonden. Binnen werden ze welkom geheten door Eric van Eijk (voorzitter) en Stalmanager van de Margaritha Hoeve Patricia Pikaar. De warme koffie met een heerlijk Brabants worstenbroodje deden het weer buiten snel vergeten.

Na het welkomstwoord en de nieuwjaarswens door de voorzitter gaf hij het woord aan gastheer en eigenaar Eric Berkhof welke in 2005 deze geweldig mooie accommodatie van de fam. van de Vorm heeft gekocht. Berkhof eigenaar van de Margaretha Hoeve en de van Mossel Automotive Groep  maakte er een paardenbedrijf van waarin de topsport voorrang heeft en toonaangevend is. Alles is  tot in de perfectie verzorgd en onderhouden.

Ruim 100 paarden

In Dinteloord staan ruim 100 paarden gestald, fokmerries, opfok, jonge sportpaarden in opleiding en paarden voor de topsport welke door Kim Emmen internationaal worden uitgebracht. Patricia Pikaar  doet  het gehele management van fokkerij ( hengstenkeuze) jonge paarden de sportstal uiteraard in overleg  met Eric Berkhof, Kim Emmen en  medewerkers

De Margaretha Hoeve behelst ruim 60 ha verdeeld over een groot aantal weidepercelen paddocks, stapmolens, longeer cirkels en een galoppeerbaan van ruim 800 meter. De drachtige merries komen in een apart stal (de voormalige boerderij) om te veulenen. Na vijf maand worden ze gespeend en volgt de eerste selectie van de veulens. Drie jarige merries worden niet gedekt dit gebeurt pas op het vierde jaar, Patricia moest zich goed verdedigen waarom pas op 4 jaar.  De jonge paarden (3 jaar) worden elders zadelmak gemaakt.  Na selectie blijven de beloftevolle paarden. De rest wordt verkocht . Alle jonge paarden  en de fokmerries stonden nu in de loopstallen met uitloop naar buiten. Veulens krijgen krachtvoer in de winter. De rest uitsluitend op ruwvoer van uitstekende kwaliteit.

In de binnenmanege reed Kim Emmen een tweetal beloftevolle springpaarden in opleiding.

De middag werd afgesloten met een overheerlijk stamppotten buffet waarbij de leden en gastgevers in een bijzonder gezellige sfeer nog met elkaar konden communiceren.

Jan Breukink & Ben Mensinck