Veulenvisite Wezenberg DBFS

Ondanks de aanhoudende hitte wist een grote groep aangesloten de weg te vinden naar IJselmuiden. Daar troffen we  rasondernemers en tevens DBFS lid; de familie Wezenberg.

Wezenberg begon jaren geleden met het houden van paarden om het bedrijf dat ze aangekocht hadden te kunnen exploiteren. Vandaag de dag is de hobby een beetje uit de uit de hand gelopen. Niet alleen in aantallen doet fam Wezenberg groots: ook in geleverde prestaties. Momenteel is fokproduct Arrayan (v.Baloubet du Rouet) met Sergio Alvarez Moya het paradepaardje van stal.
Ook de deelnames aan KWPN stamboekkeuringen en in Westfalen bracht de stal al meerdere kampioenes. Ook worden er geregeld veulens van Wezenberg geselecteerd voor veulenveilingen in binnen en buitenland. Dit brengt naamsbekendheid als fokker met uitzonderlijke combinaties.

De stallen in IJsselmuiden worden bevolkt door merries die afstammen van diverse grootheden. “Deze blijven we combineren met het beste topbloed dat wereldwijd bekend is of als aanstormend talent te boek staat.”
“Als Wezenberg er nog geen veulen van heeft wordt het er geen.” zei een van de bezoekers lachend.

We hebben genoten van een bijzondere tour met deskundig commentaar van Gert Wezenberg, Harm Hoekstra en Marijke Wezenberg. Fantastisch was ook dat Bennie voor iedereen even tijd wist te maken voor een praatje.

De inwendige mens werd deze dag niet vergeten met dank aan Monique en Marijke Wezenberg: van flesjes water onderweg tot wijntjes, biertjes en heerlijke salades.
De huisgemaakte hamburgers van De Lichtmis werden na afloop gretig geproefd en onderling werd er nog veel nagepraat over alle indrukken in deze korte tijd.

Het was een warme dag met prachtige paarden en bijzondere open minded mensen die ons alle ins en outs van hun bedrijf getoond hebben.
Familie Wezenberg bedankt voor deze mooie dag: voor jullie tijd; openheid; het tonen van alles en jullie ongelofelijke gastvrijheid!