Stal Krol

In the spotlight: Nico & Nelleke Krol

Nico & Nelleke Krol vormen samen de drijvende kracht achter familiebedrijf Stal Krol. Vader Nico is van jongs af aan hobbymatig met paardenfokkerij beziggeweest. Hij komt inmiddels al meer dan 35 jaar in Holstein. Zo is de interesse voor de Duitse fokkerij begonnen.

 

Fokken voor een zo hoog mogelijk niveau

Dochter Nelleke vertelt: “Wij fokken graag met merrielijnen waarin gezondheid en karakter verankerd zijn. Daarnaast houden wij van een mooi exterieur. Het hebben van een stamboekpapier met mooie klinkende namen is fantastisch maar het uitgangspunt moet blijven dat het product zelf ook goed moet zijn.”
“Wij fokken sportpaarden voor de dressuur- en springsport waarbij we als doel hebben dat deze paarden op een zo hoog mogelijk niveau kunnen gaan presteren. Daarbij in het achterhoofd houdend dat het een fijn karakter en de juiste instelling van groot belang zijn, zeker voor het sportpaard dat wellicht niet op allerhoogste niveau terecht komt maar wel een fijn paard kan zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat wij onze paarden over het algemeen zelf fokken, opfokken, opleiden en verkopen.”

Fancyomara fokt fijne, bloederige paarden

De beste merrie van de familie Krol is Fancyomara (Indoctro x Unistar x Ekstein). Haar moeder Beaumara (v. Unistar) is een halfzus van Olympisch kampioen Hickstead. De beroemde Ekstein merrie Jomara is de grootmoeder van Fancyomara. “Alleen al haar afstamming maakt haar ontzettend interessant voor de fokkerij. Fancyomara is van jongs af aan in ons bezit maar heeft door omstandigheden niet in de sport gelopen. Wel heeft ze intussen een aantal veulens gebracht van Hamlet, Kannan, Jukebox en Comtagho. De twee Kannan nakomelingen lijken zeer veelbelovend. Op 8 jarige leeftijd hebben wij Fancyomara een IBOP-laten afleggen waarvoor ze glansrijks slaagde met maar liefst 80 punten. “Fancyomara fokt ontzettend fijne bloederige paarden met veel go. Ze kunnen stuk voor stuk super springen.”
De familie Krol fokt elk jaar met acht tot tien merries en verwachtte dit jaar zeven veulens.
Meer informatie over Stal Krol is te vinden op hun Facebookpagina en de website:
?www.stalkrol.nl
☎️ +31654300710 (Nico Krol)